Naći će se i na posnim i na mrsnim trpezama, ide odlično uz pečenje, ali i posni prebranac.
Kupus salata jeste klasik na našim trpezama, ali jednim trikom, odnosno malim dodatkom biće bolja nego one iz restorana.
Sastojci:
1 manja glavica kupusa
so, ulje, sirće (po ukusu)
šećer na vrh kašičice
Priprema:
Kupus iseckajte sitno, kako inače sečete, stavite u činiju, pa dodajte šećer. Promešajte i izgnječite rukama. Sipajte ulje, a potom i sirće i na kraju so. Dobro promešajte i prespite u manje činije.
Savet: So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, i tu obično grešimo. Po navici prvo sipamo so u salatu, pa sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.