Naći će se i na posnim i na mrsnim trpezama, ide odlično uz pečenje, ali i posni prebranac.

Kupus salata jeste klasik na našim trpezama, ali jednim trikom, odnosno malim dodatkom biće bolja nego one iz restorana.

Sastojci:

1 manja glavica kupusa

so, ulje, sirće (po ukusu)

šećer na vrh kašičice

Priprema:

Kupus iseckajte sitno, kako inače sečete, stavite u činiju, pa dodajte šećer. Promešajte i izgnječite rukama. Sipajte ulje, a potom i sirće i na kraju so. Dobro promešajte i prespite u manje činije.

Savet: So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, i tu obično grešimo. Po navici prvo sipamo so u salatu, pa sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.