Stjuardesa otkrila: Ovo su najbolja sedišta u avionu! (VIDEO)

Mnoge je iznenadilo da se ne radi o sedištima u prolazu za izlaz u slučaju nužde sa dodatnim prostorom za noge.

Ilustracija, foto: Have a nice day Photo/Shutterstock/Shutterstock
Ilustracija, foto: Have a nice day Photo/Shutterstock/Shutterstock

Sandra Kvon je u svom videu na TikToku otkrila koja četiri sedišta su najbolja u avionima ekonomske klase, a do tog zaključka je došla procesom eliminacije.

Kako kaže, najgora mesta su uvek u sredini ekonomske klase, zbog pomoćnih vrata na sredini aviona.

"Ako, ne daj Bože, nešto krene naopako svi će poleleti preko vas da izađu", kaže ona i dodaje da su s druge strane, pojedina sedišta u zadnjim redovima loša, jer ćete prilikom izlaska čekati i po 15, 20 minuta da izađete.

Dodala je da je najbolje da sedite u zadnjem delu aviona, jer se avion prvo popunjava spreda zbog raspodele težine aviona, što znači da je veća verovatnoća da ćete u zadnjem delu imati prostor samo za sebe.

“U donjem domu postoji nekih 15-20 redova, ako ih brojimo od sredine. Sedišta od 19. do 22. reda u ekonomskoj klasi su najbolja, najsigurnija i prostrana. Brzo dobijate uslugu, blizu ste toaleta i nas ako vam treba nešto. A niste skroz pored toaleta, pa da vam smrdi nešto odande“, kaže Sandra.

Stoga je najbolje da se odaberu sedišta u prolazu na polovini zadnjeg dela aviona dodavši da su na standardnom letu sa 52 sedišta, najbolja 49 C, D, F i G, što su u Srbiji mesta u 19. redu ekonomske glase.

Izvor: B92.net