Se*s ima mnoge zdravstvene prednosti - može sniziti krvni pritisak, obezbediti bolji san i čak poboljšati vaš imuni sistem, a jedna baka je otkrila dodatne razloge zašto se trudi da svakodnevno doživljava orgazam.

Andrea Sanšajn voli da govori o svom se*sualnom životu nakon što je prethodno priznala da je "spavala sa preko 800 ljubavnika“ od razvoda pre nekoliko decenija.

U razgovoru za Daily Star, vitalna Brazilka je podelila sve razloge zbog kojih nikada ne bi odustala od se*sa – i čak je dala nekoliko saveta ljudima koji ga nemaju dovoljno.

"Nikada nisam odustala od se*sa. Se*s i orgazami su moje gorivo protiv stresa. Ako nemam partnera, masturbiram najmanje tri puta dnevno kada imam vremena.

Čak sam češće pričala u poslednje vreme o tome, koliko je važno dozvoliti sebi da kroz to oslobodite svoju tenziju.

Pokušavam da nateram žene da to vide kao prirodan način života. Nije vam potreban partner da biste bili u skladu sa vašim potrebama. Mnoge žene možda nemaju partnera, ali masturbacija je važna, iako žene zaista osećaju zadovoljstvo da istražuju svoje telo bez stida. To je prirodna stvar koja nas samo jača", kaže Andrea.

Redovni orgazami mogu čak dovesti do duhovnih koristi, kaže ona.

"Orgazam je jedno od najvitalnijih i najprirodnijih zadovoljstava koje možemo da doživimo“, priznala je ona i dodala:

"Žena koja praktikuje sopstveni orgazam samim tim se oseća sigurnijom, lepšom i srećnijom. Ne kažem da su oni koji ne praktikuju suprotno od ovoga. Ali naglašavam da postoji snažna i ohrabrujuća veza za one koji se usude da probiju ovu barijeru. Današnje tržište industrije pomaže nama ženama da bolje upoznaju sebe u se*sualnom smislu“.

Govoreći o ljubavi prema sebi, Andrea je takođe rekla da ono omogućava ženama da nauče o svom zadovoljstvu, budući da mnoge žene nisu svesne orgazama i takva se*sualna komunikacija je ključna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.