Bilo kako bilo, koja god da je vaša uloga u životu, ako ste srećni u svojoj koži – odlično.

Ipak, neke stvaru u životu definisane su sa našim rođenjem. Samim tim, u zavisnosti da li koristite više levu ili desnu stranu mozga, možda ćete biti predodređeni za neka zanimanja, hobije ili interesovanja.

Pa, zašto se ne bismo zabavili i proverili koja nam strana mozga bolje radi?

Pogledajte ilustraciju ispod i recite nam iskreno, koju od dve životnje ste videli prvo?

Po rečima doktora i psihijatra Kristijana Rizeje, na ilustraciji se nalaze dve životinje – majmun i tigar.

Videli ste majmuna – desna strana aktivnija

To uglavnom znači da ste skloni umetnosti ili imate umetničku crtu, te da ste vešti sa rukama. Kreativni ste i slobodnog duha, uvek spremni za nešto novo, drugačije…

Inspirišete druge i možete da razumete više nego drugi ljudi, ipak, ono što je u vašem slučaju nekad dobro, a nekad i ne toliko je to što srce neretko dolazi pre razuma. Emocije su te koje vas vode.

Videli ste tigra – leva strana aktivnija

Kod vas je razum taj koji vodi. Logičko razmišljanje pre svega, činjenice, logistika, metodika, linerno razmišljanje. U prevodu, pre svake “borbe” napravićete plan. Baš kao i u prirodi, tako i u životu, tigar je taj koji čeka, vreba i napada kada mu stvari idu na ruku. Isto je i sa vama. Vi ste neko ko razmišlja o uzrocima i posledicama pre delanja, a neretko bi se sjajno snašli kao vođe tima.

Da li je dr Rizea u pravu? Koja strana mozga je dominantnija kod vas? Podelite rezultate u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.