Počela je da SVIRA VIOLINU SA NEPUNE 4 GODINE, sada je proglašena najboljom violinistkinjom na svetu: Pričaju da mi je život zbog toga čudniji i da ne živim 'normalno'

Najbolja mlada violinistkinja na svetu potiče baš iz Srbije i bila je gost našeg "Jutra". Petnaestogodišnja Lana Zorjan je muzičko otkriće godine i dobitnica najprestižnije nagrade u klasičnoj muzici, nagrade Discovery aword 2024. godine.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Lana skromno tvrdi da možda nije najbolja na svetu, jer se uvek vodi mišlju da ima boljih od nje, ali da ona sama treba da ide napred i unapređuje svoje veštine i znanja, jer to je jedini put ka napretku.

Ova nagrada je Oskar u svetu muzike i od 375 nominovanih u svetu, pripala je baš našoj Lani.

"Sviram od svoje nepune 4. godine i zaista to je bila velika ljubav. Sama činjenica da mogu da radim nešto što moja majka radi i njeni učenici, pošto je profesorka violine, za mene je bilo oduvek inspirativno. Uvek sam se ugledala na nju i njene učenike. To mi je bila velika motivacija", rekla je Lana.

Svira po pet-šest sati dnevno, za nju nije rad, već uživanje.

Muzičku akademiju kod prestižnog violiniste Stefana Milenkovića upisala je prošle godine, a svoja dosadašnja uskustva podelila je sa publikom Prve u nastavku: