Ovo su najbizarniji saobraćajni propisi!

Ako planirate da na neko od sledećih putovanja idete svoji autom, možda ne bi bilo loše da se upoznate sa nekim od najbizarnijih pravila u saobraćaju kako budžet namenjen za provod ne bi otišao na plaćanje basnoslovnih kazni. Iako moraju da se poštuju, među “normalnim” saobraćajnim pravilima često se nađu oni koji nemaju nikakvog smisla.

.

Velika Britanija - Na snazi je još uvek zastareli saobraćajni propis po kojem vozači taksija u Londonu moraju da nose sa sobom "balu sena" i "torbu u kojoj se nalazi ovas". On datira iz vremena pre pojave motornih vozila, kada se prevoz putnika obavljao kočijama koje su vukli konji.

Danska - vozači u obavezi su da pre nego što startuju automobil zavire ispod njega, kako bi proverili da se tamo slučajno ne nalazi neka osoba.

Kipar - Kiparskim vozačima nije dozvoljeno da konzumiraju hranu ili piće dok upravljaju vozilom, čak ni vodu.
nemačka - Zabranjeno je ostati bez goriva na autoputu.

Španija - Oni vozači koji imaju problem sa vidom u automobilu moraju imati rezervne naočare, pored onih koje već imaju na sebi. Takođe, neparnim datumima u mesecu, automobili se moraju parkirati isključivo na onoj strani ulice na kojoj se nalaze neparni kućni brojevi.

Filipini - Ponedeljkom nije dozvoljeno voziti automobile čije se registarske tablice završavaju brojevima 1 i 2. Ovaj propis postoji i u nekim drugim zemljama, a osamdesetih se sličan sistem primenjivao i u EX YU, gde je važilo pravilo "par-nepar".

Japan - Vozač koji prođe kroz baru i pri tom isprska pešaka na trotoaru, platiće kaznu od oko 50 evra

Aljaska - zabranjeno je da na krovu automobila voze privezanog psa.

Kalifornija - Zabranjeno je iskakanje iz automobila pri brzinama većim od 100 km/h, a žene ne smeju da voze u kućnoj haljini.

San Francisko - Nije dozvoljeno čistiti i prati automobil pomoću starog donjeg veša!