Kada su Simpsoni počeli da se emituju, samo postojanje Barta Simpsona smatrano je svetogrđem.

Kako su godine prolazile, Simpsonovi su bili na udaru kritika zbog šala koje su bile pogrešno shvaćene, a bilo je i epizoda koje nisu svima prijale.

Štaviše, postoji epizoda koja nikada nije emitovana u Japanu. Reč je o epizodi "Trideset minuta iznad Tokija" koja je označila kraj 10. sezone.

U toj epizodi japanski car je prikazan kao sumo rvač u tangama, što je u Japanu percipirano kao neverovatno uvredljivo, pa je odlučeno da se epizoda nikada ne emituje.

Sumnja se da ni drugi detalji ne bi išli na dobro kod gledalaca u Aziji, jer epizoda uključuje parodije na japanske emisije i japansku kulturu uopšte, piše "Kolajder". Godinu dana kasnije, epizoda 11. sezone "Little Big Mom" takođe nije emitovana u Japanu zbog prikaza lepre.

Naime, istorija lepre u Japanu imala je političke posledice, pa su vlasti još jednom odlučile da je bolje da je ne pokazuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.