Inače, u tim paketićima nalaze se perlice silicijevog dioksida koje se inače koriste za upijanje vlage, a ti paketići idealni su za upotrebu na mestima gde postoji opasnost od pojave viška vlage.

Za zaštitu odeće i obuće

Odeću i obuću možete zaštititi od neugodnih mirisa tako da prilikom skladištenja vansezonske robe ili pak na mesto gde držite robu koja čeka red za pranje stavite paketiće silika gela kako biste smanjili stepen vlage.

Protiv neprijatnih mirisa u automobilu

Paketiće silika gela možete postaviti na bočne pretince u automobilu kako biste se rešili neugodnih mirisa i vlage unutar samog automobila, a to će pomoći i zimi kada je posebno velika vlaga unutar kabine.

Za čuvanje fotografija

Fotografije su sklone oštećenju od vlage, a kako biste to sprečili stavite vrećicu silika gela zajedno s fotografijama u kutiju kako im vlaga ne bi naštetila.

Za zaštitu alata od rđe

U mnogo domaćinstvima alat je stvar koja se ne koristi svaki dan, no zbog materijala podložan je oštećenju od vlage i rđe. Stoga, pokušajte sa silika gelom tako da ubacite nekoliko paketa u kutiju s alatom.

Za duže trajanje brijača

Brijači često brzo propadaju upravo zbog vlage, a kako biste sprečili da brzo zarđaju, stavite vrećice silika gela zajedno sa njima u plastičnu kesu. Ovo su samo neke od ideja za korištenje paketića silika gela, te napominjemo da ih držite podalje od dece i kućnih ljubimaca!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.