Lepši pol odabrao: Ovo je LISTA PASMINA koje ŽENE NAJVIŠE VOLE!

Slavna Merilin Monro davno je otpevala “Dijamanti su ženini najbolji prijatelji”, i mi se slažemo da u tome ima istine, ali, zaboravila je da spomene pse.

Koji je najlepši?, foto: Depositphotos
Koji je najlepši?, foto: Depositphotos

Za njih kažu da su čovekovi najbolji prijatelji i kroz istoriju stariju od 12.000 godina, psi to potvrđuju. Pomažu nam, štite, prave društvo, love i možda najbitnije, vole nas bez obzira na boju kože, veru, materijalno stanje ili nacionalnost.

Biti vlasnik psa jedna je od najboljih stvari na svetu; međutim, nije svaka rasa savršena za svaku osobu.

Različite rase imaju veoma različite tipove ličnosti, zato je najbolje da se karakteri vlasnika i psa slažu. Postoje određene rase pasa koje su daleko prikladnije za brižnu žensku ličnost nego za muškarce, piše worlddogfinder.com, a prenosi Žena.blic.

Ovo je lista 5 najboljih rasa pasa za koje je glasalo preko 200.000 ženskih vlasnika i ljubitelja pasa. Dakle, žene su birale ovako.

Zlatni retriver

Iako labrador retriver vodi na listama najpopularnijih rasa na svetu već skoro 3tri decenije, zlatni retriver je prvi izbor ženskih vlasnika pasa. Ovi psi imaju izuzetno prijateljsku i aktivnu narav koja je čini idealnim ljubimcem i za samce, i za porodice i za decu. I ako niste znali, zlatni retriveri su originalno bili odgajani kao lovački psi koji su lovcima donosili ulovljene ptice.

Irski seter

Pomalo iznenađujuće, na drugom mestu ove liste našao se irski seter. Ova popularna lovačka pasmina uspešno je preuzela ulogu aktivnog kućnog ljubimca koji češće donosi igračke nego plen. Imaju jednu od najljepših dlaka od celog psećeg kraljevstva i predivnu crveno smeđu boju. Veoma se dobro slažu sa decom kao i sa drugim psima.

Labrador retriver

Labradori su najpopularnija rasa na svetu već dugi niz godina. Ovi prijateljski psi su začudo zauzeli tek treće mesto kada je reč o pasminama koje vole žene. Ovi psi imaju izrazito sladak, aktivan i zabavan karakter zbog kog i jesu najpopularnija svetska rasa. Nastali su u Kanadi u regijama Labrador i Njufaundlend gde im je originalan zadatak bio pomaganje lokalnim ribarima u hvatanju ribe i u spašavanju ribarske opreme.

Mops

Popularni mops zauzeo je četvrto mesto liste po izboru dama, a ujedno su i najviše ranginarana mala rasa pasa. Ovi popularni mali psi stvoreni su za to da budu kućni ljubimci koji više uživaju u vremenu provedenom kod kuće na mekanom krevetu nego u psećem parku. Mopsi obožavaju bliskost i maženje pa će biti idealan ljubimac za osobe koje imaju slične karaktere.

Pudla

Ova popularna nemačka rasa pasa, peti je izbor za najpopularnijeg damskog psa. Ovi psi imaju mnogo energije zato je bitno da i vi kao vlasnica imate aktivan život u koji mogao da se uklopi aktivan pas. Ovi psi imaju kovrdžavu dlaku koja ne otpada bez češljanja, zato se pripremite na češljanje. Osim što su odličane kao ljubimci, pudle su i izuzetno inteligentne pa lako možete da ih trenirate.