Koliko god korisno zvučali, ovih PET bjuti trikova ZAOBILAZI U ŠIROKOM LUKU!

Na Internetu se svakodnevno pojavljuju raznorazni bjuti trikovi i saveti. Mnogi od njih su zaista korisni i vredi ih isprobati. Međutim, treba biti oprezan i pre isprobavanja se dobro raspitati... Ove trikove koje sada predstavljamo ni ne pomišljajte da isprobate!

foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
.

1. Maslinovo ulje kao maska za lice

Nanošenjem čistog ulja na kožu uništava se prirodni zaštitni sloj kože. Takođe, začepljuju se pore što dovodi do nakupljanja nečistoća i stvaranja bubuljica, akni....

2. Jabukovo sirće kao tonik

Jabukovo sirće ima pH-vrednost od 5,5 i lagano je kiselo. Ima manju pH-vrednost od naše kože što je dovodi u disbalans, umesto da je smiri. Dakle, jabukovo sirće nema ša da radi na licu – premda se mnogi kunu u njega.

3. Zagrejavanje uvijača za trepavice

Jedan bjuti trik pokazuje da se uvijač za trepavice zagreva pomoću fena. Zbog toga bi trepavice trebalo da budu bolje uvijene i da duže zadrže oblik. Međutim, treba voditi računa da se uvijač ne zagreje previše jer visoka temperatura može da ošteti osjetljivu kožu oko oka, a to sigurno ne želite da vam se desi!

4. Limun za izbeljivanje

Malo soka od limuna na rukama ili nogama i dlačice više neće biti tamne, nego svetle. Ovo čudotvorno sredstvo čak može da posvetli i pigmentne mrlje. Međutim, sok od limuna deluje nadražujuće na kožu što može izazvati reakcije, peckanje i svrb.

5. Piling od šećera i soli

So i šećer nemaju šta da radie na licu.Posebno ako imaš prirodno osetljivu kožu – oba mogu jako da nadraže, a osim toga, šećer podstiče starenje kože i nastanak bora. Ko sa 20 želi da izgleda kao da ima 40?

Izvor: Miss7.24sata.hr