Hakeri UKRALI skoro 500 miliona brojeva telefona ljudima koji koriste "Whatsapp"? Saznajte na koji način ONI mogu da budu iskorišteni

Hakeri su ukrali skoro 500 miliona brojeva telefona ljudima koji imaju aplikaciju "Whatsapp" i prodaju ih na forumima. Među tim brojevima nalaze se i korisnici iz Srbije.

Foto: Ilustracija;rafapress/Shutterstock
Foto: Ilustracija;rafapress/Shutterstock
.

Na skrinšotu koji je objavljen na portalu "Sajber vesti" na prodaju je skoro 163.000 brojeva iz Srbije. Na koji način oni mogu da budu upotrebljeni, koje strašne stvari mogu da se dese i da li postoji način da znamo da li je i naš broj među njima, odgovor na ovo pitanja dao je Goran Kunjadić, stručnjak za sajber bezbednost.

"Sinoć je 'Whatsapp' objavio demant da se to desilo, nakon čega je oglas na tom hakerskom forumu sklonjen. Međutim, ubrzo nakon toga pojavio se drugi hakerski oglas na istom forumu. Postavlja se pitanje da li je stvarno hakovan 'Whatsapp', ali imajući u vidu njegov istorijat od pre godinu, dve i tri, znamo da se to dešava. Skrinšot koji je objavljen nije neki naročiti dokaz, moguće da se napravi i ovako, ne mora da znači da je to 500 miliona ljudi. Nije isključeno da je i to fejk", istakao je Goran, koji je u "Jutru" na Prvoj televiziji otkrio na koji način brojevi telefona mogu da budu iskorišteni. Više o tome saznajte u videu u nastavku teksta:

.

(S.M.)