Frizerka otkrila koliko šampona je potrebno za jedno pranje kose: Odgovor je šokirao mnoge!

Prilikom pranja kose mnogi od nas sipaju punu šaku šampona na glavu, trljajući naprave penu koja se posle teško ispira. Jednu frizerku su mnoge mušterije pitale zašto stavlja tako malo šampona prilikom pranja kose, kada im je objasnila, svi su promenili svoje navike. Pogledajte i vi o čemu je reč.

Pranje kose, foto: Ivanko80/Shutterstock
Pranje kose, foto: Ivanko80/Shutterstock
.

Na svom TikTok profilu @sarahbrawleyhair je podelilavideo s uputstvima za ispravan način šamponiranja kose, i otkrila je da većina ljudi koristi preveliku količinu šampona.

Ovaj njen video nastao je zbog toga što su joj stalno postavljali isto pitanje: "Zašto stavljaš toliko malo šampona na kosu svojih klijnata?"

Odlučila je da svima da odgovor i time završi raspravu.

@sarahbrawleyhair

Reply to @210527_seungmin not sure how hairy your armpits are but... ##shampoo ##hairdresser ##learnontiktok ##hairproducts @olaplex

♬ Save Your Tears - Remix - The Weeknd & Ariana Grande

.

- Koristite li previše šampona? Čak i s gustom kosom ne treba vam cela bočica. Prvo proverite da li je vaša kosa potpuno mokra! - rekla je u svom videu i pokazala količinu šampona veličine jedne kovanice.

- Obavezno ga razmažite po rukama pre nanošenja i dodajte mu još vode dok šamponirate - dodala je pa objasnila kako je ključ sjajne i zdrave kose ponavljanje ovog postupka, odnosno šamponiranje dva puta, ali i da se šampon treba nanositi samo na temenu, jer može isušiti vrhove kose, piše Večernji.hr

Mnogi su ostali šokirani njenim uputstvima i priznali su da uvek koriste previše proizvoda za pranje kose.

“Osećam se glupo jer sam mislila da imam masnu kosu, ispada da sam koristila previše šampona”, komentarisala je jedna korisnica, dok se druga pitala: “Stvarno? Zar je samo tako malo šampona dovoljno?”