„Pola sata pre nego što izađete iz kuće treba da osigurate da vaše napuštanje ne postane problem za vas i vašeg psa. Iskreno, pretvarajte se kao da ne postoji. Bez priče, dodira i bez kontakta očima“, objasnio je.

„Možemo otići korak dalje i napraviti da zaista vole kada odlazite iz kuće“, rekao je i objasnio kako zamrznu omiljenu hranu svog psa.

@iamwillatherton This is how you should leave youd dog alone when you are leaving your house #fyp #meatsicle #separationanxiety #dog #cratetraining #kong ♬ original sound - Will Atherton

Trik sa mesom

„Ubacite je u kavez 15 minuta pre odlaska i zaključajte da pas ne može unutra. Neposredno pre odlaska, otvorite kavez i pustite ga unutra. Tiho zatvorite kavez, bez priče, dodira ili kontakta očima i idite“, rekao je on.

Objasnio je da ćete na takav način naučiti psa da povezuje vaš odlazak sa „najboljom stvari u životu“, zamrznutim mesom i pas će naučiti da zavoli vaš odlazak, umesto da ga se plaši.

Podeljene reakcije

Video je prikupilo više od 1.2 miliona lajkova, ali i izazvalo podeljene reakcije.

„Dresiranje u kavezu ih čini mentalno i fizički stimulisanim“, pisalo je u komentaru, ali mnogo njih se nije složilo sa njom.

„U Švedskoj je zabranjeno držati pse u kavezu, nikada to ne bih učinila“, „Čemu kavez? Ne razumem“ i „Šta ako ne želim staviti psa u kavez? Moj ga ni nema i ne želim da bude u njemu“, samo su neki od komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.