Decembarske odluke: Doček Nove godine u Istanbulu

Dolmabahče, Topkapi, krstarenje Bosforom, energija i spoj Evrope i Azije na jednom mestu... Najbolja odluka ovog puta može da bude samo jedna, a to je da vam se dogodi putovanje za doček Nove godine u Istanbulu avionom. Svetske destinacije koje su popularne u vreme novogodišnjih praznika ovog puta polako „padaju u vodu“, jer jedna po jedna otkazuju bilo kakva dešavanja, pa dok krivimo pandemiju, aranžmani se brzo razuzimaju, a jedan od traženijih jesu novogodišnji dani u jednom od najlepših gradova Turske.

PR
Foto: JackKPhoto / Shutterstock
Foto: JackKPhoto / Shutterstock
.

Putovanje u Istanbul ne može da se opiše rečima, može samo da se doživi, zbog čega je ovo jedna od boljih destinacija i za Novu godinu, proleće, leto, jesen, teško je odlučiti kada je najlepše, ali je najlakše odlučiti kako do tamo stići: avionom. Nemojte mnogo da se razmišljate kada je prevoz u pitanju, otečene noge od dugog puta, pospanost, umor, ne smeju da vam se dogode kada pođete ka ovom gradu u Turskoj, zbog čega je avion najlepše i najbolje rešenje.

Putovanje u Istanbul avionom

Upitate li bilo koga ko je do Istanbula putovao kolima ili autobusom dobićete isti odgovor ko iz topa: „Istanbul uvek, ali samo avionom!“ Činjenica je da putovanje od nekih sat i po do dva ne može da umori, već da vam pruži taman toliko vremena da se pripremite za sve one lepote koje očekuju po izlasku sa aerodroma. Ali, treba pomenuti i sam aerodrom „Istanbul“ koji predstavlja jedan od najmodernijih u današnjem svetu. Grad u gradu, kako ga mnogi nazivaju, oduševljava svakog ko njime prođe, pa makar to bilo ubrzano između dva leta. A onda, na svega 30km udaljenosti, centar Istanbula vas očekuje za dalje uživanje.

Putevi, nekad i putovanja duža od 20 sati, najbolji su dokaz da sve osim aviona treba zaobići. Zaobilaze se granice, granični prelazi iz zemlje u zemlju, a uz to, nema smrazavanja na putevima, pa eto još jednog plusa koji ide u red onih za putovanje u Istanbul avionom. I na kraju, bar ovog puta, najvažnije, uvek avionske karte mogu da budu jeftinije od bilo kojih.

Jeftine avio karte za Istanbul

Ako niste često putovali avionom, onda sigurno ne znate za sve one cake koje postoje, a koje obezbeđuju jeftine avio karte. Često se iskusni putnici hvale time da su manje platili kartu, nego obrok u bilo kojem restoranu, ali kako to?

Jeftine avio karte se mogu obezbediti tako što se let rezerviše na vreme, a to znači mesec, dva ili tri meseca pre datuma kada želite da odete na destinaciju. Ali, kada za to nema vremena, refresh i strpljenje, uz čekanje, mogu da se isplate, jer postoje last minute ponude. U okviru ovih ponuda se mogu naći avio karte daleko ispod realnih cena, a tu su i brojni sajtovi i profili na društvenim mrežama koji obaveštavaju o svemu detaljno, pa je već dovoljno u pretrazi upisati ’jeftine avio karte’ i ponude će krenuti da izleću.

Kada novca zafali tu su online krediti

Ne tako lepa istina jeste da novca može da zafali, čak i onda kada se pronađu jeftine avio karte, pristupačan smeštaj, para nikad dosta. Dobro je znati da i u ovakvim situacijama postoji rešenje, a to su online krediti koji se vrlo brzo i lako realizuju. Decembar nije baš vreme za odlazak u banke, redove, čekanje na aplikaciju, zbog čega mnoge banke nude da se ostvare online krediti. Malo „pročešljate“ sajt banke, pronađete uslove za online apliciranje, popunite sve i čekate. Nema reda, nema uzdaha, nema gužve, a onda odgovor brzo dobijate pozivom ili mejlom.

Bez previše pakovanja!

Idete u Istanbul, ne nosite mnogo stvari, ali ponesite veće torbe ili kofere. Ovo je grad koji mami na šoping, gura u radnje, tržne centre, čiji izgled, poput Kapali čaršije, kao i ponuda, prosto ne dozvoljavaju da kažete „ne“. Pripremite samo spisak svega šta vam je potrebno za narednu sezonu, polako u kupovinu, i ne zaboravite da se cenkate, jer kad ste već došli do Istanbula avionom po nekoj povoljnoj ceni, što da na drugim mestima dajete više od potrebnog?!