CRVENA, CRNA, PLAVA... Boja donjeg veša otkriva detalje o ličnosti

Gaćice plave boje žene ređe nose nego ono crvene ili crne. Ipak, one koje ih nose imaju dve veoma važne osobine - odanost i naklonost.

Foto: tristan tan/Shutterstock
Foto: tristan tan/Shutterstock
.

Od boje donjeg veša zavisi kakve ćete emocije izauvati kod partnera - objašnjava Barbara Santini, psiholog i savetnica za ljubavne odnose.

- Boje su veliki neverbalni oblik komunikacije koji kreira raspoloženje. Odabrana boja daje više detalja o vašoj ličnosti, raspoloženju, emocijama i osećanjima - kaže ona.

Na primer, crni donji veš implicira asertivni i samouvereni karakter.

- Crno donje rublje je uobičajeno i jedan od osnovnih komada u većini ormara - dodala je.

Tatjana Djačenko, blogerka i savetnica za ljubavne odnose na dimepiecela.com, otkrila je da je ljubičasta prilično popularan izbor.

- Ljubičasta je jedna od najomiljenijih boja donjeg rublja i boja 2022. godine. Tradicionalno, ljubičasta se povezivala s kraljevstvom i luksuzom. Skupa je i prirodno retka. Ipak, ljubičasto donje rublje pokazuje ženstvenu i romantičnu privlačnost. Ako vam se ova boja sviđa, onda imate vrlo cenjen ukus. Ta boja označava kraljevstvo, eleganciju, romantiku i savršeno okruženje za izlaske - rekla je.

1. Crna - elegantna, šik, sofisticirana

I Barbara i Tatjana slažu se da je crno donje rublje 'klasično' i ženi govori da je elegantna, šik i sofisticirana.

- Kada želite da unesete malo misterije i pokažete da ste vi ta koja ima svu moć, odaberite svilenkaste gaćice ili crne čipkaste - savetuju.

2. Crvena - strastvena, intenzivna

Prema stručnjacima, to je najočiglednija boja koja govori da ste strastveni, atraktivni, vatreni i intenzivni.

Na isti način na koji crveni ruž skreće pažnju na naše usne, ljubavni savetnici kažu da crveno donje rublje pokazuje intenzivno uzbuđenje i želju, piše The Sun, prenosi 24sata.hr.

3. Ružičasta - ženstvena, mladalačka, nevina

Ako je ružičasta boja vaš izbor kada su u pitanju grudnjaci i gaćice, onda bi to mogao da bude znak da ste nežni i slatki.

- Gde crveno vrišti, ružičasto šapuće. Ružičasta boja pokazuje nežnost i mekoću srca. Nežno ružičasta je ženstvena, mladalačka i nevina. Intenzivnije boje ružičaste i nijanse fuksije čine potpuno crnu odeću malo zabavnijom - objašnjavaju.

4. Plava - odana, opuštena

Plavo donje rublje je malo manje mainstream od crvenog ili crnog, ali kada se dobro nosi, komunicira nešto što nijedna druga boja ne može, otkrivaju stručnjaci.

- Još od srednjeg veka, plava je simbol odanosti. Ako želite da pokažete naklonost prema svom partneru, nosite hladnu i opuštenu plavu boju - kažu.

5. Zelena - ljubomora

Postoji razlog zašto kažu da je neko 'zelen od zavisti', ističu stručnjaci, a to je zato što smaragdna nijansa upravo to i predstavlja.

Iako zelena boja vašeg partnera može da dovede do ludila, često se povezuje s ljubomorom, osobinom koja nije vredna divljenja.