Beskućnik uplatio 1,5 evro na listić pa naplatio dobitak od 30.000 EVRA: "Želim da kupim bicikl i dobijem vozačku dozvolu"

Italijan Đanluiđi, beskućnik zvani Kasano, koji je osvojio 37.000 evra na "SuperEnalotto-u" prošlog meseca, nije mogao da unovči novac jer nije imao poreski broj niti zdravstvenu knjižicu, ali vlasti su mu izašle u susret i on će moći da podigne dobitak, prenose italijanski mediji.

Izvor: 24sedam/I.K.  |  
Ilustracija/Foto: Loch Earn/Shuttrstock
Ilustracija/Foto: Loch Earn/Shuttrstock
.

On je, naime, dobio premiju na lotou 24. oktobra, uplativši 1,5 evro za listić.

Ovaj beskućnik zamenio je sada hladnu klupu u parku za hotelsku sobu, ali kako ističe najjeftiniju koju je mogao da nađe. Svestan je da 30.000 evra koliko će dobiti kada se odbije porez, ne može večno da traje, pa kaže da će dati sve od sebe da nađe posao, kako bi mogao da obezbedi krov nad glavom.

Za italijanske medije navodi i da bi voleo ponovo da se poveže sa majkom, sa kojom je odavno izgubio kontakt i da bi voleo i sa njom da podeli ovaj dobitak.

Ne voli da priča o tome kako je završio na ulici, ali ističe da su mu mnogi ljudi pomogli i otvorili vrata svog doma kako bi se ugrejao u hladnim noćima. Najavljuje da će da vrati sitne dugove koje ima, kao i da će pozvati na večeru one koji su mu se pokazali kao prijatelji u životu.

"Potražiću posao. Želim da kupim bicikl i dobijem vozačku dozvolu", rekao je ovaj srećni beskućnik.