Emotivna inteligencija je sposobnost pojedinaca da prepoznaju svoje i emocije drugih, da razlikuju različite emocije i da ih na odgovarajući način imenuju, kao i da koriste emocionalne informacije za usmeravanje razmišljanja i ponašanja.

Naša astrološka karta može, u izvesnoj meri, da odigra svoju ulogu i u razvoju ove pozitivne karakteristike, a upravo ova tri znaka Zodijaka su poznati po svojoj visokoj emotivnoj inteligenciji.

Rak

Rakovi imaju reputaciju neraspoloženih i pošto "nose" emocije drugih, lako je shvatiti zašto. Rak može da "čita" energiju u prostoriji, vrlo lako. Zašto se ovo dešava? Naravno, visoka emotivna inteligencija znaka. Kao rezultat toga, on ima poteškoća da odvoji svoja lična osećanja od osećanja drugih. Žestoko zaštitnički nastrojeni i pod upravom Meseca, koji upravlja našim emocijama u astrologiji, Rakovi su rođeni „zaštitnici“. Njihova osećanja su duboka i znaju kako da prodru u podsvest onih oko sebe. Često mogu da apsorbuju energiju svoje porodice i voljenih.

Škorpija

Iako je Škorpije lako protumačiti kao rezervisane ljude koji se kreću u pozadini, oni su zapravo vodeni znaci. Kao "emotivni detektiv" zodijaka, Škorpija je znak koji će tražiti pravu intimnost i smislenu komunikaciju sa ljudima oko sebe. U potrazi za razumevanjem, Škorpija je, potpomognut visokom emotivnom inteligencijom, jedan od znakova koji ume da prepozna tuđa osećanja i ranjivosti, koje ga lako mogu savladati.

Ribe

Kao poslednji znak zodijaka, Ribe su eminentni znak koji se smatra "kapija" između zemaljskog i duhovnog. Kao rezultat toga, Ribe će biti veoma osetljive na sve vrste energetskih polja, a kao emotivni procesori, lako mogu da koriste svoje moći emotivne inteligencije da se prilagode svakom okruženju. Osećaju ono što je rečeno ili nerečeno, viđeno ili nevidljivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.