Džejmi Oliver je decenijama omiljeni svetski kuvar koji svojim brzim i zdravim receptima propagira zdravu ishranu. Međutim, kao i većina ljudi tokom karantina i imao je problema sa viškom kilograma, kada je kako je sam priznao pretežno konzumirao nezdravu hranu.

Oliver, koji ima petoro dece, promenio je svoje i navike svoje porodice kada je ishrana u pitanju i za kratko vreme skinuo skoro 13 kilograma koje je "nabacio" u prethodnih godinu i po dana.

- Nisam držao strogu dijetu, samo sam meso zamenio velikim porcijama povrća - otkriva poznati kuvar.

- To daje izvanredno dejstvo: niste gladni, pojeli ste dovoljno, ali ne unosite namirnicu koja je problematična. Zanimljivo je da sam jeo čak i više nego ranije -dodao je Džejmi.

Foto: Profimedia

Pored zdrave ishrane, Džejmi je uspostavio ritam spavanja, krenuo je u teretanu i svakodnevno ide u duge šetnje prirodom.

- Na isti način se hrane i moja deca, a sebi sam prepolovio porcije ostale hrane. Jeo sam puno i orašastih plodova koji su odlični za srce, a uključio sam i alge u ishranu koje su zaista moćne kad želite da izgubite kilograme - otkrio je Džejmi.

-Mislio sam da su alge trendovska namirnica, ali naši preci su jeli morske alge. Imaju puno joda i to je zapravo najhranjivije povrće na svetu- objasnio je slavni kuvar.

Iako Oliver nije u potpunosti prestao da konzumira alkohol kako bi skinuo kilograme, priznao je kako je bio umereniji.

- Sada pijem samo vikendom- zaključio je Džejmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.