Ova dva imena su usupela da odole vremenu i danas su podjendnako popularna kao što su nekada bila. Prvobitno su se davala kada roditelji nisu znali da li čekaju dečaka ili devojčicu, ali opet sa željom da ime bude kratko i jedinstveno. Ukoliko se još uvek dvoumite, možda ova dva predloga budu pravi izbor.

Dva najlepša imena koja se daju i dečacima i devojčicama:

Saša - nastalo je spajanjem grčkih reči "braniti" i "čovek" ili "junak". Osobe sa ovim imenom su veoma aktivni, druželjubivi i stalno u akciji ili nekoj misiji koju dobro isplaniraju.

Vanja - značenje je isto kao i imena Ivan i/ili Ivana odnosno Jovan i/ili Jovana, jer od njih originalno i potiče, te se smatra da znači – “onaj koji je poslat od Boga”; “ona žena koja je Božja snaga i milost”; “svetica”; “bezgrešna žena”; “ona koju poštuju i vole”; “ona koja je pravi prijatelj”; “milostiva”; “ona koja se smilovala na svačiju patnju i nevolju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.