Kao i za sve stvari u šminkanju, najbitnije je da odredite podton svoje kože, a onda i podton karmina i pobedile ste u bjuti igri. Možda vam zvuči komplikovano, što i jeste ali šminkerka Lidija Nikolić otrkila nam je kako da lako same odredite koji ton crvenog karmina da isprobate.

Ton i podton

Ton kože označava da li je koža svetlija ili tamnija. Postoji svetli, srednji i tamni ton kože. Podton može da bude hladni, topli ili neutralni. Odredite koji je tako što ćete staviti beli papir pored lica.

Topliji podton

Lice pored belog papira deluje žučkasto ili boje breskve. Ako vam je koža toplijeg podtona, za vas su narandžaste, ciglaste i koralne crvene nijanse.

Hladniji podton

Lice pored belog papira deluje plavkasto, ljubičasto ili crvenkasto. Birajte nijanse koje vuku na maslinasto, odnosno imaju malo više rozikastog i plavog u sebi, prenosi zena.blic.rs.

Neutralni podton

Lice pored belog papira deluje i rozikasto i žučkasto. Blago vama, sve vam stoji, pa nijansu birajte prema, kako kaže Lidija, trenutnom raspoloženju ili bojama koje nosite.

Savet plus

Možete da napravite i potpuno drugačiji efekat ako želite da što više istaknete ten, a to je da nosite podtonove karmina suprotne od boje tena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.