Tim naučnika sa Harvarda sproveo je studiju koja je ispitivala uticaj konzumacije jaja na zdravlje. Pratili su 215.618 zdravih muškaraca i žena koji su u proseku jeli jedno do pet jaja sedmično.

Interesantno je da nisu pronašli nikakvu vezu između konzumacije jaja i kardiovaskularnih bolesti. Autor istraživanja dr Žan Filip Druin-Kartije rekao je da su jaja pogrešno povezivana sa visokim holesterolom i razvojem srčanih bolesti.

Njih bi trebalo jesti jer su odličan izvor proteina, gvožđa i dobrih masti.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Naučnici koji su učestvovali u ovoj studiji naglasili su da do razvoja srčanih bolesti može da dođe samo ako se gomilaju suvišni kilogrami i prečesto jedu crvena mesa.

Izvor: novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.