Svoje nove knjige posetiocima Sajma će predstaviti i neki od najpoznatijih autora sa naših prostora.

Tradicionalno, Vulkan izdavaštvo će ljubiteljima pisane reči tokom ove manifestacije ponuditi značajan broj novih književnih ostvarenja po promotivnim cenama, a već popularne naslove po izuzetno pristupačnim sajamskim cenama.

Kao i prethodnih godina, čitalačka publika može da očekuje vrhunska ostvarenja iz oblasti beletristike koja su zagospodarila svetskim top-listama u godini za nama.

Nova uzbudljiva priča prepuna emocija stigla nam je od autora bestselera Dok se kafa ne ohladi Tošikazua Kavagučija. Za sreću je dovoljna šoljica kafe vraća nas u kafić koji je očarao milione čitalaca širom sveta i upoznaje sa četiri nova putnika kroz vreme. Olivija Ruis, autorka bestselera Sve što krijemo u fioci, vodi nas kroz priču u kojoj posle svih muka na kraju ljubav pobeđuje nasilje, u veličanstvenom romanu o izgnanstvu, izdaji i bratskoj ljubavi Slušaj kako kiša pada. Romantična saga Mersedes Ron koja je očarala milione čitalaca dobila je svoj treći i poslednji deo u fascinantnom romanu Naš greh. U tuđim cipelama Džodžo Mojes, čije knjige već godinama ne silaze sa lista najprodavanijih, savršen je roman za sve koji vole priče o ženskom prijateljstvu.

Ljubav mog života, roman koji će očarati ljubitelje trilera i snažnih ljubavnih priča, ispisalo je pero autorke nezaboravnog romana Propušten poziv – Rouzi Volš. Ljubitelje misterije očaraće roman M. L. Longvort Smrt u zamku Bremon, uzbudljiva i šarmantna priča obojena opojnom atmosferom, romantikom i suncem francuskog juga.

Tačno četiri decenije nakon objavljivanja, u izdanju Vulkan izdavaštva pojavio se i roman Kristina nenadmašnog Stivena Kinga. Grobnica u Veneciji prava je poslastica za ljubitelje misterioznih, intrigantnih priča o istorijskim ličnostima sjajnog Matea Strukula. Stigao nam je i jedan od najpopularnijih BookTok hitova – Kako ubijaju dobre devojke, prvi deo trilogije prodate u milionima primeraka britanske autorke Holi Džekson.

U svojoj najnovijoj knjizi Razmišljam bolje, Kristel Petikolen se fokusira na praktične i primenjive strategije za postizanje višeg nivoa sreće i zadovoljstva u životu. Maestralna hronika intelektualnog putovanja Istorija filozofije E. K. Grejlinga prva je referentna i pristupačna istorija filozofije u poslednjih nekoliko decenija objavljena u jednom tomu. Knjiga dr Nikol LePera Radite na sebi nudi promenu paradigme i afirmiše vrstu osnaživanja koja će zauvek promeniti način na koji pristupamo mentalnom zdravlju i brizi o sebi.

Na štandovima Vulkan izdavaštva, ekskluzivno na Sajmu knjiga, naći će se i nove knjige Miloša Latinovića Avion za ponoć, Dušana Miklje Istraga o neprilagođenima, Olivere Jovanović Noesis, Milka Štimca Medveđi zagrljaj, kao i knjiga o Dušanu Ivkoviću Aleksandra Miletića Moj krst, moja priča.

Tokom najveće književne i kulturne manifestacije u Srbiji i regionu organizujemo i druženje sa piscima, te će posetioci Sajma imati priliku da dođu do potpisanog primerka knjige svojih omiljenih autora, među kojima će biti i italijanski autor Jakopo de Mikelis, koji će čitaocima predstaviti svoju knjigu Stanica, kao i francuska autorka Kristel Petikolen koja je dobro poznata ljubiteljima popularne psihologije.

Foto: Vulkan/Promo

Ni Vulkančićev svet nema granica - za najmlađe smo pripremili pregršt edukativnih knjiga, fantastičnih romana, jedinstvenih knjižica sa aktivnostima, a među njima su i: Glava, ramena, kolena i stopala i druge pesmice, Moja prva slagalica: Životinje i Brojevi, Edukativna kutija puna zabave: Brojevi, Britanika: Bebina prva enciklopedija, Dečja enciklopedija: Dinosauri, 200 pitanja i odgovora o životinjama, Kako su sagrađena nova svetska čuda.

Od autora svetskog bestselera Dogmen Dejva Pilkija stigao nam je novi serijal – Ketkid: Klub stripoljubaca, duhoviti grafički roman koji će nasmejati čitaoce svih uzrasta. Za ljubitelje avantura najčuvenijeg miša na svetu tu je novi serijal – Avanture malog Džerija: Operacija blatnjavo čudovište, kao i novi roman Harijet Mankaster Mirabel i magični haos. Uzbudljiva morska pustolovina čeka vas u knjizi Akademija sirena: Ajla i Mehurić.

Ovo su samo neki od brojnih naslova koji vas očekuju na štandovima Vulkan izdavaštva u Hali 1 i Hali 4 Beogradskog sajma, od 21. do 29. oktobra. Dođite da se družimo, čitamo i zajedno tradicionalno proslavimo praznik knjige!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.