Važan gost u Beogradu - predstavljanje knjige "Četvrta violina" 20. aprila

U četvrtak 20. aprila od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljena knjiga „Četvrta violina“ Saše Savića.

PR
.

Saša Savić je jedan od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti marketinga. U proteklih pet godina dva puta je proglašen menadžerom godine u reklamnoj industriji SAD-a. Trenutno je generalni direktor na globalnom nivou za kompaniju Universal McCann, a „Četvrta violina“ je njegova prva knjiga u kojoj se potraga za blagom postepeno pretvara u potragu za samima sobom.

Prag, 1992. Saša jedva preživljava kao prodavac košulja na pijaci – sve dok ne sretne Bobana, svog daljeg rođaka, živopisnu ličnost koja se bavi prodajom bosanskog javora rebraša, drveta idealnog za izradu najskupocenijih violina. Zalihe su, međutim, pri kraju, u Bosnu se nazad ne može, pa se Boban dogovara sa Sašom da preko praške veze otputuju u Rumuniju u potrazi za nešto manje kvalitetnim, ali ipak cenjenim rumunskim javorom.

Priča je inspirisana dogadjajima iz 1992. godine, kada je Savić kao bosanski izbeglica živeo u Pragu, ali je počeo da piše tek 15 godina kasnije u Njujorku. „Jedan od razloga za pisanje ove i nekih drugih priča je vjerovatno bio strah da ću ih izgubiti iz glave, da će ih ritam života u Njujorku izbrisati. ’Četvrta violina’ je zbirka povezanih priča koje su se desile nekada, nekom drugom ili su se desile u mojoj mašti. U procesu pisanja, granica između fiktivnih likova i događaja se potpuno izgubila u opisu ljudi koji su pokušavali da nađu put.“

Pored autora, na promociji će govoriti reditelj Vuk Ršumović, i Ivan Stanković, marketinški stručnjak.