Promocija knjige "Dosije Atila" Đorđa Vasiljevića u sredu u 18h, u knjižari Delfi SKC

Knjiga "Dosije Atila“ Đorđa Vasiljevića potresna je zatvorska ispovest čoveka koji je trećinu života proveo iza rešetaka i biće predstavljena u sredu 22. marta od 18.00 u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

PR
Foto: Promo
Foto: Promo
.

Pored autora, o knjizi će govoriti: dr Ratomir Antonović, docent na Fakultetu za pravo, bezbednost i menadžment „Konstantin Veliki“, i Vanja Bulić, pisac i novinar.

Brojni su razlozi zbog kojih neko pođe životnom stranputicom, ogrezne u kriminalu, završi u zatvoru. Nažalost, malo je primera da se takvi ljudi vrate na pravi put uzornog života.

Jedan takav pozitivan primer je Đorđe Vasiljević.

Đorđe je devedesetih godina kao maloletnik počeo da se bavi kriminalom, najpre sitnijim prestupima, a zatim i pljačkama. Uhapšen je kao 20-godišnjak i proveo 13 godina u zatvoru. „Dosije Atila“ je njegova zatvorska ispovest.

Odrastao sa ocem alkoholičarem koji ga je fizički zlostavljao, Đorđe Vasiljević je devedesetih godina kao dečak bio prepušten sam sebi i beogradskom asfaltu. S 13 godina je upoznao majku, za koju je mislio da je mrtva, i preselio se kod nje. „Kada sam uz njenu pomoć prestao da se plašim Leke, tiranina, svog oca, prestao sam da se plašim bilo koga.“

Posebnu boju ovom uzbudljivom autobiografskom romanu daje lik jake žene koja svojom bezuslovnom ljubavlju i požrtvovanošću otvara put nade i iskupljenja.

Inače, Đorđe Vasiljević ima i zapaženu ulogu u filmu Luke Mihailovića „Indigo kristal“.