Sastojci:

-2 svinjska kotleta

-2 šargarepe

-80g putera

-30g brašna

-300g mleka

-20g šećera

- so i biber, biljno ulje

Postupak pripreme:

Oprati i očistiti šargarepe, pa sa ljuštilicom za krompir iseći ih dužno na tanke listiće;

U jedan tiganj staviti malo biljnog ulja sa 30g putera i ostaviti dok se puter potpuno ne rastopi;

U malu šerpicu staviti puter rastopiti na blagoj vatri i dotati isečenu šargarepu. Kuvati uz povremeno mešanje desetak minuta. Pred kraj dotati 20g (kašiku) šećera pojačati vatru i ukuvati dok šećer ne počne da se karamelizuje. Posoliti na kraju;

Tiganj sa uljem i puter koji smo pripremili za meso staviti na srednje jaku vatru i dodati svinske medaljone i peći bez okretanja 2 do 3 minuta (u zavisnisti od veličine), okrenuti na drugu stranu i peći bez diranja polovinu vremena. Ugasiti vatru i izvaditi meso na tanjir.

U šerpicu staviti 30g putera i 30 g brašna zagrejati na vatri dok se pueter ne otopi, mešati sve vreme par minuta dok brašno ne dobije zlatno žutu boju, dodati mleko nastaviti kuvanje uz konstantno mešanje ili dok se ne zgusne. Posoliti i dodati malo crnog mlevenog bibera;

Iseći parče domaćeg svežeg hleba na kockice, ubicati u seckalicu i izblendovati na krupno;

Zagrejati čist tiganj bez dodatka ulja, dodati mrvice i peći uz konstantno mešanje ili dok ne postanu hrskave, zatim posoliti.

Servirati na tanjiru medaljone sa prelivom od belog sosa sa strane karamel šargarepa i hrskavim mrvicama pečenog domaćeg hleba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.