Recept za Anamarijin "blek angus karpaćo"

Iako nije odnela pobedu u prvoj sezoni "MasterChefa Srbija", Anamaria Babičković je u finalnoj epizodi takmičenja briljirala svojim kulinarskim veštinama! Za predjelo je spremala "blek angus karpaćo", a njen recept vam prenosimo u celosti:

Izvor: prva.rs  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Rep black angus bifteka, pažljivo iseći na što je tanje moguće listove i stavljati na prijanjajuću foliju. Idealno oko 7-8 slajseva da se nađe na jednom tanjiru. Staviti prijanjajuću foliju i od gore, te izlupati čekićem da se dobije jednaka debljina mesa svuda. Staviti meso u šoker na nekoliko minuta.

Rukolu iseckati na sitno, potom granny smith jabuku na kockice, isfiletirati limetu i nju takođe iseckati na kockice. Dodati 20ak kapara, 2 inćuna, biber, ekstra devičansko maslinovo ulje, sok od limete i soli ukoliko je potrebno.

Gorgonzolu istopiti, te dodati maskarpone sir i krem sir. Pomešati da se dobije lepa krema i posliti po potrebi. Prebaciti u skvizer i ohladiti.

Crni tartuf oprati i osušiti, te na što tanje listiće iseći.

Ren takođe oljuštiti i nožem napraviti sitne uvojke od rene.

Na hladne tanjire staviti salatu od rukole, jabuke i limete, potom carpaccio koji se lepo oblikuje nakon vađenja iz šokera. Carpaccio posoliti, pobiberiti, staviti sok od limete i maslinovo ulje.

Potom dodati krem od gorgonzole, ren i tartuf.