Sastojci:
- Karfiol
- Celer
- Čičoka
- Praziluk
- Crni luk
- Beli luk
- Crveni luk
- Šargarepa
- Avokado
- Čili ulje
- Čili paprika
- Konjak
- Balzamiko sirće
- Soja sos
- Kimči
- Paradajz pasta
- Djumbir u prahu
- Čili u prahu
- Narandža
- Limun
- Kafa
- Med
- Brašno
- Pečurke
- Jabuka
- Mango
- Mango pire
- Rotkvice
- Kukuruz šećerac
- Pačije grudi
- Cvekla
- Maslinovo ulje
- Cimet
- Nana
- Agar agar
- Kurkuma
Priprema Sos
Na puteru ispržiti crveni, crni i beli luk. Dodati šećer i pustiti da karamelizuje. Zatim dodati konjak i pustiti da alkohol malo ispari, a onda balzamiko sirće. Dodati paradajz pire, soja sos i malo skuvane kafe, malo kimči sosa, cimeta, djumbira u prahu, čilija u prahu i dodati sok od narandže i med, a zatim redukovati do željene gustine. Na kraju doterati ukuse limunom i solju.
Pire
Karfiol, čičoku, celer, kukuruz šećerac, šargarepu, praziluk kuvati u slanoj vodi dok povrće ne omekša.
Procediti i u blenderu ili štapnim mikserom sjediniti sa malo putera i začiniti solju i kurkumom.
Avokado krema
Izvaditi kašikom meso avokada i u blenderu sjediniti sa čili uljem, malo čili paprike, belog luka i limunovim sokom dok se ne dobije glatka masa. Začiniti solju po ukusu
Gel od nane
Blanširanu nanu ohladiti u ledu. U malo vode izblendati, a zatim kuvati sa 3% agar agar praha dok ne proključa. Kuvati još 2 minuta, a zatim izliti u pleh i hladiti u frižideru. Nakon hlađenja, masu izblednati, dodati malo meda, a zatim procediti.
Čips od šampinjona
Na tanko iseći šampinjone, zatim listiće uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju rumenu boju. Ocediti na ubrusu i posoliti.
Čips od jabuke
Na mandolini naseći jabuku na tanke listiće, posuti cimetom i staviti na pek papir i peći u rerni dok se ne dobije čips.
Prah od cvekle
Oljuštiti cveklu, narendati, iscediti rukama vodu iz nje i staviti na pek papir rastresito i sušiti u rerni na 160 stepeni 15ak minuta, a zatim isključiti rernu i ostaviti unutra još 10 minuta. Paziti da ne pocrni. Cveklu u avanu samleti u prah i koristiti za dekoraciju.
Pačetina
Kožu pačijih grudi zaseći unakrsno. Na hladan posoljen tiganj, staviti pačetinu kožom na dole i upaliti tiganj na srednje jaku temperatutu. Kada koža dobije hrskavost, okrenuti pačetinu, dodati putera i kupati u otopljenom puteru par minuta. Izvaditi iz tiganja i pustiti da odmara 5-10 minuta, a zatim iseći.
Servirati sve komponente zajedno sa sitno seckanim svežim mangom i malo mango pirea.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.