Svinjski file, posoljen i pobiberen zapeći sa svih strana na tiganju. Izvaditi kad dobije lepu boju I premazati senfom. Obložiti slaninom. Zamotati čvrsto u providnu foliju I staviti u zamrzivač na 10 minuta.
U međuvremenu razvaljati lisnato testo na 2 mm debline. Izvaditi file I umotati ga u lisnato testo. Premazati žumancetom. Peći u pećnici na 200 stepeni 10 minuta. Pustiti da se odmori. Odrezati dva medaljona.
Krompir izrezati na tanke ploškice I složiti u tiganj. Peći na laganoj vatri do zlatno žute boje.
U 0,5l vode dodati 0,2l sirćeta, 50g soli i 100g šećera. Mešati dok se ne rastvore so i šećer na tihoj vatri. Naseckati povrće i staviti u teglu. Naliti tečnost preko povrća i staviti da se hladi.
Beli luk očisiti I konfitirati u ulju do mekanog na laganoj vatri. Polovinu blog luka izgnječiti viljuškom I pomešati sa mekanim maslacem. Dodati cele čenove I vlašac. Umotati u providnu foliju I ohladiti Sotirati luk na maslacu par minuta. Dodati sirće I redukovati. Dodati vino I redukovati do pola. Dodati pavlaku I začiniti. Procediti I nakon minute dodati ren.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.