TRIK KOJI SPASAVA BRAKOVE: Izdvojte samo pet minuta dnevno, dovoljno je...

Početak ljubavnog odnosa tako je uzbudljiv. Tada još uživamo u romantici i nežnostima slatkih strasti i čini nam se kako ćemo zauvek lebdeti na mekanim oblacima zaljubljenosti.

Izvor: zadovoljna.hr  |  
Ilustracija Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock
Ilustracija Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock
.

Izlivi ljubavi i nežnosti na početku su konstanta, kao i intimne aktivnosti pod plahtama.Želimo da provedemo sve vreme ovoga sveta, i nekoliko dana bez razgovora, zagrljaja i maženja - nezamislivi su i traju večno!

A onda se većini parova, u nekom realnom okruženju, dogodi zasićenje.

I ne zato što se njihova ljubav ugasila, nego jer je stvarni život upleo svoje prste u te emocije. Kad se uloga ljubavnika pretvori u ulogu radnika, roditelja, kuvara, dadilje, tajnice i vozača, ljubavni odnos završi na kraju liste prioriteta.

Svakodnevne frustracije počinjemo da iskaljujemo na partneru, a ponekad danima drugoj strani ne kažemo niti jednu lepu reč.

Bračni savetnici ističu kako je ova, dobro nam poznata, priča zapravo jedan od glavnih uzroka razvoda pa bi možda trebalo da osvetlimo svoje postupke i način na koji se odnosimo prema osobi koju volimo.

To bismo mogli da učinimo pomoću revolucionarnog pravila od pet minuta koje je nedavno skovala poznata američka bračna psihološkinja Belinda Vilijams. Njen genijalni trik zapravo je vrlo jednostavan, a brojni parovi ističu kako im je spasio brak.

Radi se o praktikovanju takozvanih mikrotrenutaka koji će fokus staviti na partnera i vaš odnos, a radimo ih sasvim nesvesno. Oni su na kraju spontani, maleni trenuci sreće koji dugoročno mogu promeniti kompletan odnos – kako ljubavni, tako i seksualni.

Život pre dece bio je jedan dugi, romantični spoj. Sećate li se samo onih trenutaka besciljnog ležanja na kauču i gledanja filmova i serija? Vožnja biciklom i držanje za ruke, slušanje muzike i uživanje u hrani, sve je to pozitivno uticalo na ljubav, brak i intimne trenutke.

Belinda ističe kako ne moramo prakticirati tako velike trenutke da bismo dobili gotovo jednaki efekt. Svaki dan barem jedan mikrotrenutak posvetite partneru – ali samo njemu, bez distrakcija.

Snažno se zagrlite, drite se za ruke dok tonete u san, izrazite zahvalnost kad god vam se pruži prilika za to, pogledajte se ravno u oči i izrazite ljubav, nemojte propustiti priliku da partneru kažete da dobro izgleda ili miriše.

Tako ćete brzo stvoriti vašu novu rutinu bez koje će svakodnevni život biti nezamisliv, a tada ćete shvatiti da je ljubav još uvek tu, samo je usnula, objašnjava Vilijams. Nadalje, uvek pitajte partnera kako je bilo na poslu, što da je danas usrećilo, a što rastužilo. Da li si imao nekakav simpatičan trenutak s djetetom i postoji li nešto što bi htio podijeliti s vama...

Naravno, nikad nemojte tražiti više nego što planirati dati jer je obostranost jedna od fundamentalnih vrednosti svakog odnosa.