RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO NAPRAVITE GREŠKU: Da li vaš budući suprug ispunjava sva vaša očekivanja?

Kada odlučite da stupite u brak sa voljenom osobom, donećete jednu od najvažnijih odluka u svom životu. Dakle, prirodno je da ne želite da žurite sa tim. Pre nego što odaberete nekog da bude vaš životni saputnik, važno je da u toj osobi pronađete nekoliko bitnih kvaliteta koji će vam omogućiti da vodite srećan bračni život.

Izvor: Ženski magazin/Ž.J.  |  
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
.

Ali, odabrati samo jednu osobu od toliko njih na svetu nije ni malo jednostvano. Loš izbor bi vas mogao dovesti do toga da godinama patite i traćite svoje vreme i snove na nekog s kim niste kompatibilni. Cena lošeg izbora je dovoljna da izazove ozbiljnu zabrinutost kod svih onih koji planiraju da stupe u brak. A koje bi to kvalitete trebalo da poseduje vaš budući suprug da bi ispunio vaša očekivanja otkrivamo vam u nastavku.

Samopouzdanje

Nesigurnost u sebe rađa sumnju, zavisnost i ogorčenost. Nesiguran muškarac će stalno u sebi voditi neke beskonačne borbe i svoje sumnje će prebacivati na vas. Iako svi mi imamo trenutke kada posumnjamo u svoje sposobnosti, kada nekom očigledno nedostaje samopouzdanja takva osoba nije u stanju da sa nekim gradi srećnu budućnost.

Velikodušnost

Osobe koje su po prirodi velikodušne nikad sebe neće videti kao epicentar univerzuma, odnosno neće se ponašati sebično i umišljeno. Velikodušnost predstavlja pravi pravcati kriptonit za sebične želje i ponašanje. Onaj ko je velikodušan nikad neće grabiti u životu sve za sebe, ne misleći na druge, zbog čega je ova osobina potrebna vašem budućem suprugu.

Poniznost

Poniznost se često smatra lažnom skromnošću, međutim to je jednostavno razumevanje činjenice da se ne vrti svet oko vas. Poniznost podrazumeva shvatanje da vaše potrebe, bol, ambicije i ciljevi nisu od centralnog značaja. Iako te stvari jesu bitne, njima ne bi trebalo zaseniti druge ljude. Ponizna osoba je u dodiru sa stvarnošću, a sa samo nekim takvim možete očekivati srećan brak.

Smisao za humor

Ne postoji ništa na svetu moćnije od dobrog smisla za humor. Ako je vaš voljeni u stanju da vam svakodnevno izvuče osmeh na licu, kao i da učini da svet gledate pozitivnijim očima, ne bi trebalo da ga ispuštate iz ruku. Humor je zaista važan jer sprečava monotoniju u braku i obogaćuje život u dvoje.

Sposobnost opraštanja

Život je težak i neće sve uvek u vašem odnosu sa voljenom osobom biti bajkovito. Mnogi brakovi prolaze kroz izazive koje ne mogu da podnesu, pre svega jer ni jedna strana nije spremna da oprosti. Zamislite samo: dvoje nesavršenih ljudi, koji pokušavaju da pomire svoje razlike i žive srećno. To jednostavno nije moguće bez pravljenja grešaka i bez opraštanja. Ako vaš partner nije neko ko zna da oprosti, ne vredi da sa takvim nekim planirate budućnost.