Poboljšajte UZBUĐENJE I ZADOVOLJSTVO u spavaćoj sobi uz pomoć jednog KORISNOG TRIKA!

Žene često može da uznemiri nemogućnost postizanja orgazma, ali najčešći je nedostatak interesovanja za seks, tvrdi psihološkinja.

Izvor: 24sata.hr/ Ana Vukašinović  |  
Foto: DenisProduction.com/Shutterstock
Foto: DenisProduction.com/Shutterstock
.

Ako su svesnije sebe, žene će biti seksualno zadovoljnije, bolje raspoložene i manje anksiozne, pokazuju istraživanja, kao i da polovina svih žena doživljava seksualne poteškoće u jednom trenutku života, piše autorka knjige "Better Sex Through Mindfulness: How Women Can Cultivate Desire" Lori A. Broto, priznata psihološkinja i seksualna istraživačica, kao i profesorka na Univerzitetu "British Columbia".

- Raznorazni su razlozi za seksualne probleme, poput stresa, neprekidnog skakanja između obaveza i dece, koje samo stvara haos u glavi i odvlači nas od nas samih - piše autorka.

Lori je izlečila žene kojima je putem raznih vežbi preporučila da se fokusiraju na dodir i nadražaje gurajući ih na taj način da budu u "sadašnjem trenutku". Te žene su formirale bolje odnose sa svojom seksualnošću.

- Kad pati seks, pate i ostala područja života. Ali to ne mora da bude tako. Svesnost sebe i svog tela, kao i drugih oko vas pomoći će vam da poboljšate želju, uzbuđenje i zadovoljstvo u spavaćoj sobi, ali i izvan nje - piše Lori, koju još nazivaju i "pionirkom" u korištenju svesti za lečenje seksualnih poteškoća.

Kako se ona postiže? Svesnost morate da uključite u svakodnevni život, počevši od malih stvari. Kad osvestite stvari, ni bol neće biti toliko jaka (na primer, kod stomatologa koji popravlja zube), nego ćete osetiti toplinu i pulsiranje.

- Vežbanje svesnosti počnite dok jedete. Pokušajte da odvojite deset minuta za svaki obrok u danu, a da vas ne ometaju. Možete vežbati i s drugima, ali obavestite ih da ćete vežbati u miru. Pokušajte tada da uživate u svakom zalogaju i obratite pažnju na osećaje - kakvog je ukusa i mirisa. To je korak broj jedan - kaže Broto.