Ovih šest erogenih zona ne bi trebalo da izostavljate kad je seks u pitanju...

Kada ste vi i vaš partner raspoloženi za malo akcije, verovatno često preskočite predigru i bacite se na posao. Nema ništa loše u tome, ali ako želite da unesete malo više strasti u seksualni život, možda bi trebalo da obratite pažnju i na druge delove tela. Tako ćete telo pripremiti za najbolji orgazam ikada.

Fokusirajte se na delove tela na kojima ste golicljivi, foto: Depositphotos
Fokusirajte se na delove tela na kojima ste golicljivi, foto: Depositphotos
.

Postoji jedan mali trik: fokusirajte se na delove tela na kojima ste golicljivi. To su područja koja su najosetljivija na dodir.

Vrat
Prednji i zadnji deo vrata su najosetljiviji, pa se od dodira osećaju žmarci. U vratu se nalazi mnogo nervnih završetaka, a i koža je prilično tanka.

Teme
Postoji razlog zašto masaža temena toliko odgovara. Ovaj deo glave ima toliko nerava, da i najmanja stimulacija može da pomogne da se osećate opuštenim. A pošto pre seksualnog uzbuđenja treba da budete opušteni, ovo je najbolji način da započnete. Probajte lagano da kružite prstima po temenu partnera, a onda polako povećavajte intenzitet.

Uši
Ovaj deo tela je toliko osetljiv, da čak i najmanji dodir stvara uzbuđenje. Lagano lizanje ili čak grickanje i partner će vam poludeti. Istraživanja su pokazala da su uši direktno povezane s orgazmom. Školjka uva najosetljivija je na dodir. Oni koji imaju minđuše i pirsinge biće još osetljiviji na dodire.

Zadnji deo kolena
Ovo nije deo tela za koji bi na prvu pomislili da je seksi, ali koža je tu poprilično osetljiva iz istog razloga kao i vrat - jako tanka koža i puno nervnih završetaka. Lagana masaža zadnjeg dela kolena odličan je početak.

Nadlanice
Sigurno ste primetili da se žile na nadlanicama baš jako naziru. Dakle, ovde je koža tanka i podložna stimulaciji. To je i intiman deo tela koji nije navikao na takve dodire, pa će i to stvoriti posebnu atmosferu.

Stomak/abdomen
Jeste li ikada čuli za orgazam koji se dogodi kad radite vežbe za trbušne mišiće. Da, to zaista postoji. Ne samo da stiskanje i opuštanje mišića doprinosi orgazmu, stomak je osetljiv i na dodir. Baš zbog blizine abdomena i intimnih delova tela, još je napetije, a i pupak je mesto koje ne bi trebalo da zaobilazite.

Izvor: Ordinacija.hr