Muški vodič kroz ženski PMS

Predmenstrualni simptomi (PMS) su stvarnost svake žene, ali i muškarca. Oni im ponekad ne veruju, ubeđeni da je reč o frustracijama i načinu da se izbegnu avanture poput druženja sa njihovim roditeljima, pospremanje kuće ili seks. Ipak, ženski PMS je realnost.

.

Kod nekih žena su “oni dani” manje izraženi, dok neke proživljavaju svakog meseca sve simptome od početka do kraja.

U svakom slučaju, žene bi ih se rado rešile, a kad ugledaju zakrvavljene oči svoje razgoropađene drage, verujemo da i muškarci požele isto.

Evo kratkog vodiča kako biste lakše shvatili njihove muke, ali i uspešno zaobišli sve “mine” PMS.

Psiha

Većina žena je tokom tih dana posebno razdražljiva. Vlada krilatica “mrzim sebe i svet oko sebe”. Da, to se može odnositi i na vas. A da pri tome niste ni krivi ni dužni.

Tih dana ženama upravljaju hormoni. Brže se naljute, gubie živce, padaju u laganu depresiju, ništa im se ne da. Ne možete im pomoći. Samo budite svesni da niste ništa krivi, i što je najvažnije, nemojte im dodatno stajati na žulj. Ko zna u šta bi se sve moglo pretvoriti.

Glavobolja

Mnoge žene tih dana pate od jakih glavobolja. U većini slučajeva ne pomažu tablete za bolove. To nije izmišljotina. Takođe, nije izgovor za bežanje od seksa. To je surova realnost.

Teške noge

Neke žene pate od bolova u nogama koji se često reflektuju kao “teške noge“. Reč je o umornim nogama, a osećaj donekle podseća na onaj kada pretrčite nekoliko krugova oko fudbalskog stadiona. Najbolje što možete učiniti za vašu dragu jeste lagana masaža stopala.

Promene na grudima

Na zadovoljstvo svakog muškarca, ženske grudi tokom PMS nabubre. To može biti skoro nevidljiva promena, ali isto tako grudi mogu izgledati veće za pola broja ili čak čitav broj. Oduševljeni ste. Tako lepo stoje, prosto vas mame.

Samo mala napomena – tokom PMS ženske grudi bole, a bradavice su hiper osetljive. Budite nežniji prema njima nego inače.

Grčevi

Mnoge žene pre menstruacije pate od grčeva koji su uzrok kontrakcije mišića materice. Jačina bola može varirati, a mržnja koju vidite u njenim očima, uzrokovana je upravo time.

Mučnina

Određeni postotak žena tokom PMS oseća blagu mučninu, koja je često popratna pojava glavobolje.

Nadutost

Manifestuje se osećaj nadutosti u predelu stomaka. Žene se osećaju debelo i veliko poput ogromnog šarenog balona. Priroda je u pitanju, ne možemo protiv toga ništa.

Želja za seksom

Vrlo osetljiva tema. Mnogim devojkama uz sve gore navedene simptome tokom tih dana nije uopšte do seksa. Međutim, ima i onih drugih. Postaju nezasitne i divlje. Više su napaljene i lakše doživljavaju orgazme. To takođe može varirati od meseca do meseca. Jednostavno se prepustite. Neka ona preuzme kontrolu, onoliko koliko njoj odgovara. Ko zna u šta bi se seks mogao pretvoriti. Možda, uprkos svim negativnim simptomima, ipak zavolite PMS.

Izvor: muskimagazin.com

Pročitajte i:

Muškarci samo žele seks! Pa, ne baš…