Pravu ljubav nije jednostavno naći, pogotovo ako imate određeni šablon ponašanja, koji vas zapravo sprečava da budete srećni. Pokušajte da poradite na njima ukoliko pravite neke od ovih grešaka.

Čekanje savršenog tajminga

Možda ste uhvatili sebe nekada da, za svoj ljubavni život, čekate savršen tajming? Ukoliko čekate da sve dođe na svoje mesto, da budete finansijski stabilni, bez dugova i slično, trebalo bi da znate da "savršen tajming" ne postojii i da ćete, čekajući tako nešto, samo sebi otežati stvari.

Da li ste ikad sebe uhvatili da čekate savršen tajming za svoj ljubavni život? Čekate da stvari dođu na svoje mesto, da budete finansijski stabilni, potpuno oslobođeni dugova i tome slično. Međutim, tako nešto kao "savršen tajming" ne postoji. Samo sebi time otežavate stvari. Dok budete čekali savršen trenutak, život će proći kraj vas. Daleko od toga da bi trebalo da se zadovoljite prvim momkom koji vam priđe, ali nemojte čekati ni da se sve kockice poklope, jer je to nemoguće.

Izlaženje sa istim tipom muškarca

Svi imamo tip osoba koje nas privlače, ali, ukoliko ne izađete iz tog začaranog kruga u kom se vrtite, samo ćete "reciklirati" momka sa kojim ste već jednom raskinuli. Ukoliko u gomili momaka stalno birate isti tip, treba da vam bude jasno kako će se to završiti. Pokušajte da malo pogledate sa strane i pružite priliku nekom novom. Ko zna, možda budete prijatno iznenađeni.

Previše direktan pristup

Sigurni smo da maltene na svakom koraku slušate kako bi trebalo da budete jaka i samouverena žena koja zna šta želi i nema problem da to kaže i traži. Ipak, kada su u pitanju muškarci, trebalo bi da birate malo manje direktan pristup. Iako sve vreme pokušavaju da ostave utisak neustrašivih, oni se zapravo plaše previše direktnih žena i sve su šanse da će vaš direktan pristup povezati sa agresivnošću, iako vam to sigurno ne bi bila namera. Suptilna direktnost i ženstvenost su savršeni miks i držite se toga.

Grčevito tražite savršenstvo

Imate preko 30 godina i zaista je vreme da zauvek pustite tu besmislenu ideju o savršenstvu. Niko nije savršen - prvi vi niste, pa ne možete ni od drugih to da očekujete. I ne samo da ne možete, već ni ne treba. Postavljanjem nerealnih standarda pred nekoga sa kim biste mogli da imate divnu budućnost i to zaneseni nekom suludom idejom da je potrebno dvoje savršenih ljudi da bi se stvorila savršena veza, samo rizikujete da ostanete bez te osobe i, na kraju, potpuno sami. Da bi veza uspela, potrebno je dvoje nesavršenih koji su spremni da daju sve od sebe.

Samosažaljevanje

Samosažaljevanje ne bi trebalo da dozvolite sebi, šta god da vam se u životu dešava. Posebno ne bi trebalo da dozvolite da takvo razmišljanje uđe u vaše veze. Upravo samosažaljenje je jedna od najvećih grešaka koje žene u 30-im prave, a koja garantuje propast svake veze. Ne postoji razlog da mislite da niste dovoljno dobri za nekoga, a posebno ne da zbog toga padate u depresiju. Zapamtite da je isticanje sopstvenih mana, pred potencijalnim partnerima, ogromna greška i jedno veliko "NE".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.