Kada uplovimo u četrdesete godine, neminovne su hormonske promene. Sa promenama u telu i raspoloženju, menja se i se*sualni život.

Imate manje volje za se*som

Kad zakoračimo u četrdesete polako počinju da se menjaju hormoni, a to može dovesti do toga da žene imaju manje želje za se*som. Takođe, može da se dogodi da ženama treba više vremena kako bi bile spremne za se*s, kao i da pate od suvoće vagine.

Taj pritisak može da se smanji uz pomoć lubrikanta. Takođe, razgovor s partnerom pomaže da ponovo počnete da uživate u intimnim odnosima.

Mnogo je teže zatrudneti

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija, pa je teže zatrudneti.

Češće doživljavate orgazam

Mit je da žene u zrelim godinama ne mogu da dožive orgazam. Naime, žena s godinama ima više iskustva i samopouzdanja. Otvorenija je i više uživa u se*sualnom činu. Upravo to su razlozi zašto žene u četrdesetim znatno lakše dožive orgazam nego ranije.

Muškarac može duže odlagati orgazam

Kako kod žena, tako se i kod muškaraca s godinama menja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže odlagati orgazam i intenzivnije uživati u intimnim odnosima. Na taj način će imati više vremena za partnerku, a time je i veća verovatnoća zajedničkog orgazma.

Pronaći ćete nove načine da se zabavite u krevetu

Ako vam ne ide kao ranije u krevetu, to je prilika da u svoj se*s unesete neke novine. Isprobavanjem novih stvari, imaćete više novih uzbudljivih doživljaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.