Poboljšajte odnos sa partnerom uz pomoć akro plesa

Akro ples je veština koja je nastala kombinacijom akrobatike, joge i plesa u jednu sjedinjenu celinu. Ovaj ples je veoma atraktivan i dinamičan, međutim da biste bili uspešni u ovom plesu potrebno je da prethodno savladate i druge veštine.

.

1. Disanje

Treninzi akro plesa podrazumevaju vežbe pravilnog disanja. Pravilan način disanja je bitan da bi plesač mogao što bolje da se fokusira na ravnotežu, ali i kako bi naučio da simultano diše sa svojim partnerom i na taj način da se međusobno prate.

2. Joga

Joga je bitna da bi  plesač naučio da opušta telo i mišiće i kako bi se poboljšala njegova razgibanost. Kroz jogu se uče i elementi akro joge, kako bi se sa sigurnošću ušlo u tematiku ovog plesa.

3. Balans

Ravnoteža je od izuzetne važnosti za ovaj ples. Suština ovog plesa jeste da dvoje ljudi pronađu zajednički balans u kom mogu da zajedno plešu, ali da se osećaju sigurnima. Akro balans je bitan za izgradnju snage plesača i razvijanje mišića.

Akro ples je ples u kome je partner neophodan. Zato je bitno da se partneri ne menjaju često kako bi se steklo što veće poverenje u partnera. "Osoba koja nosi podršku mora da ulije sigurnost. Veliki broj vežbi se svodi na vežbe poverenja i gradnje odnosa između dva partnera’’ kaže Đorđe Babić instruktor akro plesa. On ističe da na treninge često dolaze parovi koji su zainteresovani da nauče nešto novo, ali i da prodube svoj odnos.

Nakon svakog treninga rade se vežbe opuštanja celog tela  da bi se izbegli bolovi u mišićima i eventualne povrede. Opuštanje podrazumeva joga istezanje i tajlandsku masažu kao način da se mišići obnove i regenerišu. 

Trening akro plesa razvija snagu i razgibanost, ali uči vas da se opuštate i naučite da stičete poverenje u ljude. Idealan je način da pokrenete sve mišiće u vašem telu i da svoju liniju dovedete do savršenstva.