Zvuči BOLNO, ali posle ovog tretmana izgledaćete OSVEŽENO I MLAĐE: Podočnjaci i natečenost lica nestaju u rekordnom roku

Tretman lica ledom jedan je od omiljenih poznatim damama, a među njima je i Irina Šajk.

Foto: Irina Bg/Shutterstock
Foto: Irina Bg/Shutterstock
.

Naime, radi se o jednostavnom procesu stavljanja leda na lice rukama ili pomoću pomagala. Oni koji su ga isprobali kažu da je odličan i kada je u pitanju smirivanje upalnih procesa.

"Facial icing", odnosno tretman hlađenje kože ledom sve je popularniji i među influenserkama.

Zahvaljujući ovom triku, natečenost sa lica i podočnjaci nestaju u rekordnom roku. Osim toga, masaža podstiče cirkulaciju, pa ten izgleda mnogo bolje. Takođe, dobro je poznato da je masaža odlična i za prevenciju bora.

"Kada sam umorna ili se probudim natečenih očiju, najbolji način za uklanjanje tog problema je masaža kockicama leda. Ovaj trik sam naučila od moje mame i stvarno deluje", rekla je Irina jednom prilikom.

Manekenka Bela Hadid takođe je pobornica ovog trenda i tvrdi da je posuda s ledom najbrži način za uklanjanje nadutosti lica i podočnjaka.

Uranjanje lica u činiju s ledom ili ledenom vodom do 30 sekundi, najnovija je hladna aktivnost koja je potstakla priče na društvenim mrežama i postala viralna.

O čemu se zapravo radi?

Naravno da nije u pitanju novo otkriće, ali će i stručnjaci, poput Kendis Marino koja se brine o izgledu brojnih zvezda savetuje da isprobate ovaj tretman i uključite ga u dnevnu rutinu njege.

- Radi se o starom triku i o njemu govorim ljudima godinama, pa ako imate bubuljice nemojte ih istiskati, već na njih stavite led. Mnogi profesionalci govore o ovome, a i mnogi ljubitelji ulepšavanja. Kako se sad može o tome saznati i nešto više putem društvenih mreža, svi znamo da je vrlo zabavno ali i opuštajuće, dodala je Marino i pojasnila kako nema dokaza je ovaj tretman odjednom postao popularan, samo sada za njega više ljudi zna.

Nikol Karolin, stručnjakinja za estetske tretmane s druge strane savetuje da se led nanosi direktno na lice rukama.

Šta vam je potrebno za ovaj tretman?

Kozmetičarka smatra da je ovakav tretman kod kuće pristupačnija verzija krioterapije, tretmana koji može i puno koštati i traje oko 30 minuta, a ako ćete sami raditi tretman ledom potrebno ga je na licu držati oko 30 sekundi, a sve iznad toga može uzrokovati iritacije na koži. Možete led koristiti ujutro, ali i kad god poželite.

Koji su benefiti ovog tretmana?

Ne postoji dovoljno studija koje bi potvrdile dobrobiti, ali mnogi koji su ga isprobali kažu da zaista deluje.

Smanjuje oticanje

Ako imate problem s podočnjacima ili je lice podbulo, led će pomoći. Ako se radi o posledicama alergija, Marino smatra da je onda bolje koristiti roler koji uvek mora biti čist.

Koža lica će biti sjajnija

Previše vrućine može dovesti i do opekotina i do pojave mrlja, a znamo i da preterano izlaganje suncu može uzrokovati i razvoj raka kože. Prirodan sjaj kože možete postići korišćenjem leda ali i kožu umiriti nakon sunčanja. Uz to će vas naravno rashladiti.

Može da potstakne linfnu drenažu

Ne samo da će ukloniti podočnjake već će i smiriti bilo kakvo oticanje kože lica. Razlog je što ćete masiranjem leda po licu potstaknuti limfnu drenažu i tako će se izbacivati iz organizma višak tečnosti.

Izvor: Stil