Zašto žene spavaju sa selotejp trakom na čelu i ima li to smisla? Oglasili se stručnjaci... (VIDEO)

Na TikToku se svakodnevno objavi bezbroj različitih trikova - od izuzetno korisnih do krajnje bizarnih.

Ilustracija Foto: megaflopp/Shutterstock
Ilustracija Foto: megaflopp/Shutterstock
.

U poslednje vreme je na ovoj društvenoj mreži potpuni hit lepljenje lepljive trake preko čela, tokom cele noći, a sve je počelo nakon što je jedna devojka objavila rezultate ovog rituala.

Ona je sedam dana spavala sa trakom na čelu, a posle samo nedelju dana joj je koža bila primetno zategnutija, skoro sasvim bez bora.

Plastični hirurg Entoni Džun otkriva da li to zaista može da pomogne, a odgovor će vas iznenaditi.

.

“Stavljanje ljepljive trake na čelo generalno neće da ukloni bore koje imate. To je samo način da podsetite sebe da ne pomerate previše obrve”, piše tuzlanski.ba.

Bore na čelu su uglavnom posledica ekspresija lica, odnosno to su linije koje nastaju usled aktivacije mišića lica. Kako se količina važne komponente kože, kolagena, vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tih pokreta.

Dakle, manje pomeranje mišića lica onda znači i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smete da podignete obrvu ili se namrštite. Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći lepljenje trake na čelu, u redu.

Lepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da sprečite nesvesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene lepe noću.