Vaša kosa ne podnosi kada joj OVO radite!

Većina žena se užasava pri pomisli da bi mogle da počnu da gube kosu, ali opet mnoge od njih svakodnevno rade stvari koje ih vode upravo do toga.

foto: Depositphotos/albund
foto: Depositphotos/albund
.

Većina žena voli da se igra sa frizurom i da isprobava različite stvari, što je u redu dok postoji mera i dok pravilno neguju kosu. Ipak, kada preterate, može da dođe do ozbiljnih posledica.

"Veliki broj žena pati od gubitka kose zbog preteranog stilizovanja i nadogradnje kose", navela je doktorka Ragu Redi.

Ukoliko želite da što duže zadržite svoju kosu, nikako nemojte da radite sledeće stvari:

Nadogradnja

Godinama su izuzetno popularne kod poznatih ličnosti, pa su i fanovi odmah pošli njihovim stopama. Problem je u tome što mogu da budu veoma teške i da znatno oslabe kosu. Obično se na koren stavlja i lepak kako bi umetci stajali, što znači i da hranljivi sastojci ne mogu da prolaze normalno i dolazi do stvaranja pečata bez kose na glavi.

Vrela voda

Tuširanje vrelom vodom sigurno prija posle napornog dana, ali da li je vredno zbog toga oštetiti kosu? To lako može da se dogodi ako niste oprezni! Vrela voda predstavlja stres za kosu, a skida i farbu sa vlasi, mnogo brže od hladnije vode.

Ispravljanje i uvijanje

Redovno korišćenje presa za kosu i različitih uvijača slabi kosu, što neminovno vodi ka opadanju . Možete da je koristite jednom nedeljno, u suprotnom ćete se susresti sa punom kućom vaših vlasi. Kosa postaje sve ređa i neophodna je vaša brza reakcija. Za početak, zaboravite na presu.

Farbanje

Ovo će sigurno iznenaditi većinu žena, jer mnoge redovno menjaju boju kose. Hemikalije u farbi menjaju prirodni pigment kose, vode ka njenom slabljenju i opadanju. Ovo važi za sve trajne i polu trajne farbe.

Hlor

Svako ko je bar jednom blajhao kosu zna da hlor uništava vlasi. Ako se ne blajhate, i bazen može da bude problem. Ako vam je plivanje omiljena rekreacija, razmislite o kapici.

Izvor: blic žena