Umesto botoksa - frotoks!

O čemu je tačno reč?

.

Kozmetički tretmani koji koriste izuzetno niske temperature kako bi ispeglali bore na licu postali su vodeći svetski trend kada je lepota u pitanju. Osim smanjenja bora i glatke kože izloženost tela niskim temperaturama ima i mnoge druge prednosti, barem tako tvrde stručnjaci koji stoje iza toga.

"Terapija koja koristi niske temperature jako je dobra za cirkulaciju", izjavila je Prima Vig, direktorika spa centra u kojem se ovaj tretman može dobiti. "Kada se koristi na ispravan način ova metoda, između ostalog, utiče i na gubitak kilograma", tvrdi ona.

Svi smo čuli za botoks, ali izgleda da je vreme za novu stvar, koja se "krije" iza imena frotoks. Za razliku od svog prethodnika ovde je reč o netoksičnoj alternativi.

Stavljanje frotoksa traje 20 minuta. Tečni azot ubrizgava se u blizinu nerava koji kontrolišu mišiće zaslužne za stvaranje bora. On zamrzava ciljane nerve između čela i obrva, a tokom njihove hibernacije mišići se opuštaju, čiji je rezultat glatka koža bez neželjenih bora.

Tretmani poput ovog su još u ranim fazama, pa znamo veoma malo o njegovim dugoročnim posledicama i efektima. "Niske temperature mogu delovati umirujuće posle hirurških zahvata i kod privremenog pomlađivanja, ali još nema dokaza koji potvrđuju da ova vrsta terapije ima dugotrajan efekat kada je starenje u pitanju", tvrde doktori.