Ovo je HIT FRIZURA u salonima: JEDNOSTAVNA je za ODRŽAVANJE, a svaku ženu učini drugačijom i svojom

Kultna bob frizura je konačno dobila i naslednicu - bixie frizuru, savršenu za sve koji nemaju vremena za sate i sate stilizovanja i održavanja kose.

Ilustracija Foto:  sad444/Shutterstock
Ilustracija Foto: sad444/Shutterstock
.

Svi se vrlo dobro sećamo trenutka kada je bob ponovo ušetao na bjuti scenu i od tada je postao istorijska frizura, koja se uklapa u svaki trend. Ne prođe dan, a da se i u našim i u stranim frizerskim salonima ne zatraži upravo ovu popularna frizura, zbog koje su mnoge žene spremne da odu pod makaze i drastično skrate svoju dugu kosu.

Jasno nam je i zašto, jer bob se vratio na scenu kao izuzetno šik frizura, koja je istovremeno isto tako izuzetno jednostavna za održavanje. Osim toga, svaka žena ga učini drugačijim i "svojim".

Ilustracija Foto: kiuikson/Shutterstock
Ilustracija Foto: kiuikson/Shutterstock
.

Nakon svih hvalospeva koje je dobio u poslednjih nekoliko godina, došlo je vreme da bob prepusti tron novoj hit frizuri koja se zadnjih nedelja snažno probila u svetu. Reč je o biksiju, odnosno bixie frizuri, a kao što joj i samo ime govori, reč je o hibridu dva vrlo popularna kratka stila – miks pixiea i boba.

Bixie je kraća frizura nego bob, a opet duža od klasičnog pixia, što znači da je kosa šišana stepenasto, a njeni pramenovi okružuju lice sve do klasične bob dužine. To će posebno osvojiti sve vas koje se nikad do sad niste usudile da napravite radikalni pixie cut, jer ćete i dalje uspeti da zadržate sve ono najbolje od boba, a opet ćete u svoj stil uneti malo promene, zaigranosti i dinamike, prenosi zena.blic.rs.

Ilustracija Foto: kiuikson/Shutterstock
Ilustracija Foto: kiuikson/Shutterstock
.

Frizeri ističu više prednosti ove nove hit frizure, a neke od njih su da bixie savršeno funkcioniše na svim teksturama kose i može se stilizovati da se uklapa upravo u vaš stil, u zavisnosti od oblika lica i tipa kose.

Ovaj novi stil grabi na popularnosti u susret zimi, a mi ga već zamišljamo u kombinaciji s onim najboljim od zimske mode, poput predimenzioniranog pletiva, a iz kojih ova šarmantna frizura nekako nežno, a opet dečački zaigrano proviruje.