Neverovatna transformacija: Muž i žena zajedno izgubili 105 kilograma, evo šta ih je motivisalo

Mama i tata su nakon što ih je najmlađi sin nazvao debelima pronašli motivaciju da promene način života i zajedno su za godini dana izgubili neverovatnih 105 kilograma.

Ilustracija; Foto: Laborant/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Laborant/Shutterstock
.

Nerisa Stujart (38) i njen suprug Kris (38) postali su viralni nakon što su na internetu podelili detalje o svom mršavljenju i tome kako ih je komentar jednog od njihovo petero dece inspirisalo da poboljšaju svoje zdravlje i počnu živeti aktivnijim životom.

Oboje su, kažu, dugi niz godina bili aktivni, ali su se nakon venčanja 2014. jako ugojili, a Krisu su propisani i lekovi za visoki krvni pritisak.

Naime kad je bila najteža Nerisa je imala 80, a njen suprug 102 kilograma. A za mamu petero dece, prekretnica se dogodila kad je njen najmlađi sin Kingston prokomentarisao njen izgled i težinu.

"Sin mi je jednog dana rekao 'mama ti si debela', a to je bilo nakon što smo već isprobali mnoge dijete, kao i teretanu. Želeli smo da smršamo i da budemo zdravi i aktivni za svoju porodicu.

Kris je počeo da provodi istraživanja za operaciju koja pomaže da napravi promene u probavnom sistemu, što dovodi do gubitka težine.

"Muž je imao dogovorene konsultacije s hirurgom i otišla sam da ga podržim", objasnila je za Mirror. 2019. Nerisa i Kris su odlučili da krenu na operaciju koja im je promenila život i oboje su otišli pod nož u razmaku od samo sedam dana.

Par je zatim počeo da viđa rezultate u roku od četiri meseca, a u roku od godinu dana izgubili su skoro 105 kilograma zajedno. Kao deo promene načina života, par je odlučio da odustane od grickanja čipsa za doručak i pice za večeru i umesto toga da jedu obroke koji se sastoje od proteinskih šejkova, ribe, voća i povrća. I transformacija je paru dala novi život jer Nerisa čak kaže da su sada bliži nego ikad.

"Kao par smo se zbližili i volimo da putujemo, kao ida uživamo ​​u aktivnostima koje nismo mogli da radimo pre mršavljenja, kao što su ziplajn. Super smo aktivni s decom, a takođe izazivamo jedni druge kroz vežbe i razne izazove hodanja ili fitnesa. Sada trčimo, plivamo i igramo košarku s decom", otkrila je.

Nerisa i Kris su 2021. godine dobili svoje peto dete, Harisona, i tvrdili su da je njihov gubitak težine pomogao u povećanju plodnosti. I iako je Nerisa dobila 17 kilograma tokom trudnoće, izgubila je višak kilograma samo tri nedelje nakon porođaja i sada je usresređena na kondiciju i toniranje, kao i na davanje saveta onima koji žele da vode zdraviji način života.

Izvor: Večernji.hr