NEGA LICA TOKOM ZIME: Odradite tretman kod kuće koji NE KOŠTA NIŠTA, a koža će vam biti mekana i glatka poput svile

Nega lica je posebno važna tokom zime. Hladan vazduh, vetar i sneg utiču na našu kožu na brojne načine i to ne tako pozitivne. Vrlo je važno da negujte kožu, a još je bolje ako je negujete prirodnim putem.

Ilustracija Foto: Pressmaster/Shutterstock
Ilustracija Foto: Pressmaster/Shutterstock
.

Kada je reč o rutini koju bi trebalo praktikovati jednom nedeljno počnite ponovo od čišćenja lica.

Dobro ga očistite micelarnom vodom, a zatim se umijte mlakom vodom, da se pore otvore.

Pre ovoga pripremite jedan litar vode koju ste prokuvali, a zatim u nju dodali čaj po izboru, lavanda ili žalfija su preporuka i naparite lice dok je voda još topla. Preko glave stavite peškir da bi efekat bio bolji.

Nakon ovoga uzmite peškir i laganim pokretima uklonite mrtvu kožu koja se kruni sa nosa, brade i usana. Nakon ovoga se ponovo umijte mlakom vodom i stavite masku domaću koju ste pripremili ili neku kupovnu koja vam odgovara.

Nako što skinete masku još jednom se umijte hladnijom vodom, da se koža osveži i pore zatvore, a zatim nanesite kremu koju koristite.

Veoma je važno da se nakon svake faze čišćenja umijete jer koža dok je vlažna bolje upija i lakše je tretirati je.

Masku možete pripremiti i sami kod kuće, a evo nekoliko predloga za vas.

Jaje za hidrataciju

Za masniju kožu: jedno belance umutiti sa kašičicom meda i par kapi limuna i naneti na kožu. Držati petnaestak minuta i isprati mlakom vodom.
Za suvu kožu: sve isto, samo umesto belanceta koristiti žumance.

Krastavac za hidrataciju

Kolutove krastavca poređati po celom licu i ostaviti ih petnaestak minuta. Nakon ove brze maske, koža postaje meka, zategnuta, čista, podočnjaci i bore manje vidljivi. Takođe, izmiksan krastavac se može kombinovati i sa medom ili jogurtom, prenosi espreso.co.rs.

Banana za podmlađivanje

Banana je dostupna cele godine, a blagotvorna je za sve tipove kože. Za suvlju kožu dovoljno je izgnječiti bananu i dodati kašiku nekog prirodnog ulja, poput bademovog ili maslinovog. Za mešovitu kožu pola banane pomešajte sa kašikom meda i držite je na licu i vratu 15-ak minuta.

Pavlaka za umornu kožu

Ako ste umorni, ali imate vremena, isprobajte ovu masku. Namazati licem tankim slojem pavlake i ostaviti desetak minuta, ali ponoviti ovo nekoliko puta zaredom. Između dva sloja, poprskajte lice limunovim sokom. Pavlaka suvoj koži daje potrebnu masnoću i vlagu i čini je izrazito mekom i elastičnom Pratite nas na društvenim mrežama.