Maska od aspirina za savršeno lice

Uobičajena upotreba aspirina je protiv glavobolje. Međutim, izgleda da se ovaj lek jednako uspešno može koristiti i u rešavanju drugog problema - onog koji vam stvaraju akne.

Bet Notingam je na jednoj internet stranici objasnila kako se od ovog analgetika može napraviti jednostavna maska za lice koja smanjuje crvenilo, otvara pore i umiruje kožu, čineći je nežnom poput bebine. Dobitna kombinacija i više je nego jednostavna, a što je još važnije, pristupačna za bilo čiji džep. Tajna je u mešavini aspirina, jogurta i meda.

Bet, koja pati od papulopustularne rozacee, tvrdi da je zahvaljujući ovoj smesi, rešila hronične probleme koje godinama ima s kožom lica.

- Maska treba da bude kremaste strukture, a nakon nanošenja se na licu drži od 10 do 20 minuta. Pošto se osuši, treba je skinuti toplim vlažnim peškirom - objašnjava Bet jednostavnu proceduru čiji su rezultati, kako sama kaže, neverovatni.

Maska se ne preporučuje osobama koje su alergične na mlečne proizvode ili aspirin i ne bi je trebalo koristiti češće od dva puta nedeljno, jer postoji opasnost od istanjivanja i isušivanja kože. Za one sa masnijom kožom, prilikom pravljenja smese treba pojačati udeo jogurta, dok dame sa suvljom kožom lice u masku treba da stave malo više meda.