Frizeri OTKRILI NAJČEŠĆE GREŠKE prilikom feniranja kod kuće: Ako želite ZDRAVU I NEGOVANU KOSU, na ovo odmah zaboravite!

Feniranje kose jedna je od bjuti rutina o kojoj ne razmišljamo previše, ali da li ste se ikad zapitali da li radite to pravilno? Frizeri kažu da je nepravilno feniranje glavni uzrok oštećene, suve i beživotne kose.

Foto: schankz/Shutterstock
Foto: schankz/Shutterstock
.

Možete da imate zdravu i njegovanu kosu, ali ako ne znate kako da je pravilno isfenirate, rezultat će vas najverovatnije razočarati. Logično je da se onda pitate koje su to najčešće greške koje pravimo prilikom feniranja kod kuće?

Odgovor je više nego jednostavan - temperatura je previsoka, fen držite preblizu glave i ceo postupak feniravanja verovatno previše dugo traje. verovatno predugo. Ako vam sve ovo zvuči poznato, predstavljamo vam nekoliko brzih trikova za lepu i sjajnu kosu.

Pravila uspešnog feniranja

Za početak, temeljno i nežno iščetkajte kosu nakon pranja te pazite da koristite kvalitetan pribor. Posvetite dodatnu pažnju pramenovima koji padaju uz lice i ono najvažnije – držite fen na bar tri centimetra udaljenosti od kose i usmerite ga odozgo prema vrhovima – na taj način izbeći ćete pucanje kose.

Predugo feniranje jedna je od najčešćih grešaka koje pravimo, a u letnim mesecima možete koristiti opciju hladnog feniranja ili još bolje – kosu osušite na suncu bar jednom nedeljno za super hot beach look.