Deset jednostavnih saveta za lepotu koji prave ogromnu razliku!

Vrlo često su najbolji saveti oni najjednostavniji – ovi su baš takvi, a prave veliku razliku!

Ove trikove možete da primenjujete svakodnevno, foto: WAYHOME studio/Shutterstock
Ove trikove možete da primenjujete svakodnevno, foto: WAYHOME studio/Shutterstock
.

Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih i lakih saveta za lepotu koje možete da primenjujete svakodnevno.

Suvo četkanje pre tuširanja

Verovatno ste čuli za suvo četkanje kože, koje se radi mekanim četkama. Nema tu nikakve posebne mudrosti niti tehnike, ali suvo četkanje ima dobre efekte na kožu. Uradite to pre tuširanja – poboljšaće cirkulaciju, deluje i kao piling kože, a stimuliše i limfni sistem.

Uradite piling usana

Koliko god lep karmin da stavite, usne ne izgledaju lepo ako su suve ispucale. Uradite piling kože – nanesite malo balzama za usne i istrljajte četkicom za zube. Gledajte da ne budete previše grubi jer treba samo da uklonite mrtve ćelije kože, ne da raskrvarite usne.

Konturisanjem istaknite crte lica

Konturisanje je mnogo lakše nego što mislite, samo je potrebno malo vežbe, ali daje sjajne rezultate. Ako na lice nanesete puder samo u jednom tonu, izgledaće OK, ali ako nanesete hajlajter na delove lica na koje najpre pada svetlost, izgledaćete savršeno.

Ne preterujte s rumenilom

Kada nanosite rumenilo, imajte na umu da je cilj da izgledate prirodno. Ako ga nanesete previše, izgledaćete više kao klovn. Nanesite ga samo na jagodične kosti i potrudite se da izblendujete kako bi izgledalo prirodnije.

Ajlajner od linijica

Ako vam ruke nisu previše precizne, nanošenje ajlajnera je izazov. Trik koji će vam pomoći je nanošenje ajlajnera iz tri-četiri kraće, odvojene linije, umesto da se mučite i pokušavate da ga nanesete iz jednog poteza. Lakše je i preciznije.

Brinite o obrvama

Neka uvek budu uredne i lepo počupane, a nije loše ni da ih negujete tako što ćete ponekad na njih naneti maslinovo ulje.

Ne tuširajte se vrućom vodom

Možda je osećaj sjajan, ali nije dobro za kožu. Vruća voda ispira prirodna ulja pa će vam koža postati suva. Da biste to izbegli, tuširajte se mlakom vodom.

Neka voćni sokovi budu vaša svakodnevica

Već svi znamo koliko je važno zdravo se hraniti i unositi dovoljno vode, ali i voćni sokovi su super, posebno za kožu. Napravite sami domaće ceđene sokove od jabuka, ali i kelja, krastavca...

Nađite odgovarajuću nijansu pudera

Posvetite vreme pronalaženju odgovarajuće nijanse pudera. Kada kupujete puder, testirajte ga na viličnoj kosti i izađite na dnevno svetlo. Tako ćete bolje pronaći puder koji pristaje nijansi kože lica i vrata.

Ne plašite se ulja

Preterano čišćenje masne kože može da pogorša taj problem, zato se ne plašite da koristite ulje za čišćenje lica ili uklanjanje šminke. Prirodna ulja, poput maslinovog ili kokosovog će očistiti i hidrirati kožu, piše Mondo.