ČETIRI PRAVILA NEGE u koje se kune Ketrin Zita Džons: Evo od kojih rituala lepote nikada ne odstupa

U nastavku pročitajte savete za negu kože u koje se zaklinje holivudska glumica Ketrin Zita Džons.

Izvor: Ženski magazin  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ketrin Zita Džons (53) smatra se jednom od najlepših holivudskih zvezda. Ona izgleda prelepo jer pre svega vodi zdrav način života, ali ima i četiri pravila nege kojih se pridržava svakodnevno:

Nikada ne zaboravlja kremu za sunčanje

Na svom Instagram profilu, velška glumica otkrila je proizvode koje uvek nosi sa sobom kada putuje

"Moj muž, moja deca, moj pasoš i krema za sunčanje. Kreme za sunčanje, kreme za sunčanje, kreme za sunčanje, kreme za sunčanje. Zaista, svet je težak i moramo da zaštitimo našu kožu", rekla je ona. Kako je kasnije otkrila, voli da ima preplanulu kožu, ali je uvek veoma pažljiva da je zaštiti od štetnih UV zraka.

Fokusira se na dobru hidrataciju svoje kože

Hidratacija je sve za glumicu. Nakon nanošenja svoje dugogodišnje omiljene osmočasovne kreme brenda Elizabeth Arden, nanosi ulje da "zaključa" hidrataciju. Dakle, njena koža uvek izgleda jedro, dok su znaci starenja smanjeni koliko god je to moguće.

Radi piling svaki dan

Kako je otkrila u prošlosti, svakodnevno radi piling kože koristeći blagu kremu ili gel za piling. Ovde je vredno napomenuti da iako je piling izuzetno koristan za kožu, pošto se mrtve ćelije uklanjaju sa njene površine otkrivajući njen najsjajniji izgled, važno je da to ne radite prečesto. Ako imate osetljivu kožu, pratite ovaj korak svoje rutine 1-2 puta nedeljno, uvek prema savetu vašeg dermatologa.

Ne dira lice tokom dana

Kako je i sama rekla, najbolji savet za negu kože koji je ikada dobila je da ne dodiruje svoje lice, bilo da to znači da ga nesvesno dodiruje tokom dana ili pokušava da se reši bubuljica. Ako postupate suprotno, postoji veliki rizik od infekcije kože, kao i pojave trajnih ožiljaka.