Za savršen POH nisu odgovorne ni prezle, ni brašno, ni jaja, već omiljeno "piće za živce"!

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka da napravite savršen poh, od kojih Srbi jedno obožavaju.

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S.  |  
Ilustracija; Foto: Marian Weyo/Shutterstock​
Ilustracija; Foto: Marian Weyo/Shutterstock​
.

Iako svi znamo da pržena, a pogotovo pohovana hrana i nije baš najzdravija, mnogi obožavaju pohovano meso i povrće, pogotovo jer se na taj način zadržava njihova sočnost.

Da bismo ispohovali hranu uglavnom koristimo brašno, jaja i prezle. Međutim, iskusne domaćice u poh dodaju i jedan tajni sastojak zbog kojeg jelo bude mnogo ukusnije.

U pitanju je pivo, koje je omiljeni napitak mnogih Srba, a koje doprinosi u hrskavosti i sočnosti, kako mesa, tako i povrća.

Kako se pravi poh sa pivom?

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka:

- dva jajeta

- tri kašike brašna

- 100 ml piva

- so, biber

Priprema:

Pomešajte u jednoj posudi brašno, jaja i pivo, a zatim posolite i pobiberite.

Ukoliko smesa bude retka, dodajte još malo brašna, jer je potrebno da bude malo gušća od smese za palačinke.

Uvaljajte u smesu meso ili povrće i pohujte.