Iako svi znamo da pržena, a pogotovo pohovana hrana i nije baš najzdravija, mnogi obožavaju pohovano meso i povrće, pogotovo jer se na taj način zadržava njihova sočnost.

Da bismo ispohovali hranu uglavnom koristimo brašno, jaja i prezle. Međutim, iskusne domaćice u poh dodaju i jedan tajni sastojak zbog kojeg jelo bude mnogo ukusnije.

U pitanju je pivo, koje je omiljeni napitak mnogih Srba, a koje doprinosi u hrskavosti i sočnosti, kako mesa, tako i povrća.

Kako se pravi poh sa pivom?

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka:

- dva jajeta

- tri kašike brašna

- 100 ml piva

- so, biber

Priprema:

Pomešajte u jednoj posudi brašno, jaja i pivo, a zatim posolite i pobiberite.

Ukoliko smesa bude retka, dodajte još malo brašna, jer je potrebno da bude malo gušća od smese za palačinke.

Uvaljajte u smesu meso ili povrće i pohujte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.