Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • ¾ šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • Malo soli
  • 2 jaja
  • 1 šolja mlaćenice ili nemasnog jogurta
  • ½ šolje mleka
  • 1 šolja otopljenog putera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta


Priprema:

Uključite aparat za vafle da se greje. Brašno, šećer, prašak za pecivo i so sipajte u jednu posudu i dobro promešajte. U posebnoj posudi izmešajte mlaćenicu, mleko, otopljeni puter, vanilu, žumanca i dobro umutite žicom za mućenje. Nakon toga lagano umešajte suve sastojke. I kad se sve sjedini umešajte i čvrti sneg od belanaca. Važno je da ne preterujete sa mešanjem, ako ostane nekoliko grudvica od belanaca, nije važno.

Na sredinu aparata za vafle sipajte oko ½ šolje smese, lagano zatvorite pokopac i ostavite da se peče oko 2 ½ minuta. Poslužite sa omiljenim prelivom, medom, javorovim sirupom ili džemom i naravno svežim voćem.

Izvor: Lifepressmagazine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.