Trpeza za Veliki petak - Predivna posna jela od ribe i povrća

Nemate ideju šta spremiti na posni dan? Mi vam donosimo interesantne recepte...

Pečeni brancin s povrćem

Sastojci:

1,5 kg brancina, 300 g krompira, 250 g šargarepe, 300 g crvene paprike, 150 g spanaća, 150 g luka, ulje, so, limun, ruzmarin, majčina dušica, vezica peršuna, 150 g margarina, 1/2 patlidžana, 100 g čeri paradajza.

Priprema:

Očistite ribu pa je operite i posolite. U utrobu stavite malo ruzmarina, majčine dušice i peršuna. Složite brancin u posudu za pečenje koju ste namastili margarinom, okolo poređajte kriške limuna i preostale sastojke. Pecite 30-40 minuta na 180°C.

Pratite nas i na Viber-u!

Pita od lososa i spanaća

Sastojci:

400 g fileta lososa, so, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 500 g lisnatog testa, 1/3 šolje  kupovnog pesta, 200 g spanaća

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°C. Začinite filete lososa solju i belim lukom u prahu. Razvaljajte testo pa preko stavite spanać tako da ostane rupa između spanaća u sredini testa. Preko spanaća stavite losos pa ga premažite pestom. Krajeve testa malo premažite vodom. Preklopite i prstima pritisnite krajeve. Pecite 20-25 minuta.

Riblje rolnice s bundevom i krompirima

Sastojci:

4-5 fileta pastrmke, 200 g bundeve, 200 g krompira, nekoliko grančica majčine dušice ili drugog začina, 3-4 kašike maslinovog ulja, kašičica soli, kašičica bibera

Priprema:

Posolite i pobiberite ribu. Isecite bundevu i krompire na kockice. Ribu zarolajte pa okolo obmotajte grančicama začina. Sve zalijte maslinovim uljem i još začinite. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 50 minuta na 180°C.

Izvor: 24sata.hr

Pročitajte i: 

Rolnice od brancina sa povrćem